Ciolos l-a numit pe Radu Tibichi presedinte interimar la CNAS

25 aprilie 2016 | 0 comentarii |

In calitate de director general, Tibichi a preluat atributiunile sefului CNAS pana la desemnarea unui nou presedinte, dupa publicarea demisiei lui Vasile Ciurchea in Monitorul Oficial.

 

Radu Tibichi

Radu Tibichi

Premierul Dacian Ciolos l-a numit presedinte interimar la Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), pe Gheorghe Radu Tibichi, pana la numirea unui nou sef al institutiei. Decizia prin care Tibichi, in calitate de director general al institutiei, va exercita atributiile presedintelui CNAS a fost publicata vineri, 22 aprilie, in Monitorul Oficial. Totodata, premierul a decis revocarea, la cerere, a lui Vasile Ciurchea din functia de membru al Consiliului de Administratie al CNAS si incetarea exercitarii de catre acesta a atributiilor de presedinte al CNAS.

Radu Tibichi lucreaza in cadrul CNAS de la 1 iulie 2013, iar in 2014 a mai fost interimar la conducerea CNAS timp de patru luni, fiind numit de Victor Ponta, dupa ruperea USL si retragerea liberalului Cristian Busoi.

Tot vineri, premierul Ciolos a numit-o secretar de stat la Ministerul Sanatatii pe Iulia Claudia Mahu, care anterior a ocupat functia de consilier al ministrului. In aceeasi zi, premierul l-a eliberat din functie, la cerere, pe Eduard Corjescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, care ocupa aceasta funtie din februarie 2016.

 

Vasile Ciurchea

Vasile Ciurchea

Vasile Ciurchea a demisionat din functia de presedinte al CNAS in data de 21 martie, invocand probleme personale, pe fondul exprimarii de catre medicii de familie a unor nemultumiri legate de noul Contract-cadru si de functionarea dezastruoasa a cardului de sanatate.

Ciurchea se afla la conducerea CNAS din 30 iunie 2014, cand a fost numit in functie prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta. In decizia de numire in functie a acestuia se arata ca Vasile Ciurchea va fi membru in Consiliul de Administratie al CNAS pana la expirarea mandatului, in 17 iunie 2017 si va exercita si functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Ciurchea a mai fost presedinte al CNAS si din februarie 2007 pana in ianuarie 2009, cand a fost inlocuit de Irinel Popescu, prin decizie luata de premierul de atunci, Emil Boc.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*