Un medic roman, in Grupul European de Studiu al Neuropatiei Diabetice

22 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Dr. Norina Gavan a fost desemnata sa faca parte din acest grup, cu ocazia celei de-a 25-a intruniri anuale a NEURODIAB, care a avut loc in Danemarca.

 

Dr. Norina Gavan

Dr. Norina Gavan

Romania are, de la jumatatea acestei luni, un reprezentant in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice – NEURODIAB al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), in persoana medicului Norina Gavan, unul dintre fondatorii Societatii de Neuropatie Diabetica, infiintata in august 2012. Nominalizarea acesteia a fost facuta in cadrul celei de 25-a intruniri anuale a grupului NEURODIAB, care a avut loc in perioada 11-13 septembrie in Danemarca.  Referindu-se la aceasta nominalizare, Norina Gavan a declarat ca desemnarea i se datoreaza in principal activitatii din cadrul Societatii de Neuropetie Diabetica al carei secretar general este in prezent, precizand si ca prin noua sa calitate, va deschide noi orizonturi in managementul neuropatiei diabetice in Romania. „Este o mare onoare pentru mine sa fac parte din Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Domeniul diabetologiei romaneşti se afla in plina dezvoltare, iar Societatea de Neuropatie Diabetica a contribuit, in ultimii ani, la consolidarea imaginii diabetologiei si pe plan international, prin activitatile pe care le-am derulat si care au implicat specialisti din tara si din strainatate. Participarea mea in cadrul Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice va deschide noi orizonturi in managementul neuropatiei diabetice, pentru tara noastra, fiind o sansa in plus de a dezvolta nivelul stiintific si de cultura medicala, in domeniul neuropatiei diabetice”, a declarat in acest sens dr. Norina Gavan.

 

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Aceasta se numara printre fondatorii Societatii de Neuropatie Diabetica, infiintata in august 2012, fiind totodata si presedintele Asociatiei de Podiatrie, organizatie lansata in luna aprilie a acestui an, care vizeaza dezvoltarea şi promovarea importantei domeniului podiatriei in tara noastra. O luna mai tarziu, Norina Gavan a devenit membru in Grupul International de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet, in vederea implementarii in Romania a programului de ingrijire pentru piciorul diabetic, destinat asistentilor medicali.

Intalnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului se numara printre cele mai mari evenimente dedicate domeniului neuropatiei diabetice, la care participa, anual specialisti in neuropatie diabetica si reprezentanti ai altor discipline medicale conexe, cum ar fi neurologie, cardiologie, nefrologie, chirurgie, medicina de familie, medicina interna si endocrinologie. Urmatoarea intalnire anuala a organizatiei va avea loc in 2016, in Romania, coordonatori stiintifici urmand a fi dr. Norina Gavan si dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

 


Adaugati un comentariu


 

*