Medicii buzoieni, chemati la urne

29 iulie 2017 | 0 comentarii |

In septembrie se organizeaza alegeri pentru o noua Comisie de disciplina a Colegiului Medicilor, care va „judeca” abaterile disciplinare si litigiile colegiale.

 

Cei peste 600 de medici buzoieni membri ai Colegiului Judetean al Medicilor Buzau sunt invitati la urne in septembrie, cand vor avea loc alegerile pentru desemnarea membrilor noii Comisii de disciplina. Mandatul actualei echipe se afla la final, asa ca este necesara organizarea de noi alegeri. Conform Deciziei nr. 14/2017 a Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania, in luna septembrie 2017 vor avea loc alegeri pentru Comisia de Disciplina a Colegiului Judetean al Medicilor Buzau, precizeaza Biroul Executiv al CJM Buzau, care mentioneaza ca in perioada 15 – 31 august 2017 se depun candidaturile pentru un loc in aceasta comisie.

Pentru inceput este necesar sa se formeze Comisia electorala, pentru ca membrii acesteia sa se ocupe de organizarea si desfasurarea intregului proces de alegeri. Ulterior, mai exact in perioada 15-31 august, se vor inregistra candidaturile, iar in perioada 14-21 septembrie se va organiza primul tur al alegerilor. Daca va fi cazul, procesul se vor relua in perioada 1-8 octombrie”, a explicat dr. Ion Japie, presedintele Colegiului Judetean al Medicilor, pasii care trebuie urmati.

Actuala Comisie de Disciplina este formata din dr. Nicolae Enache – presedinte si dr. Valentina Micu, dr. Cristian Stefanescu, dr. Sabin Baldea, dr. Horia Boros – membri.

 

Potrivit Deciziei 14/2017, privind stabilirea datei organizarii alegerilor pentru comisiile de disciplina, adoptarea Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplina si aprobarea componentei Comisiei Electorale Centrale, desfasurarea votarii pentru alegerea comisiilor de disciplina teritoriale se va organiza in maximum 3 zile consecutive stabilite de catre consiliile colegiilor teritoriale in perioadele prevazute pentru organizarea turului I si, dupa caz, a turului II. Turul II se va organiza, daca va fi cazul, la 10 zile de la data terminarii turului I de alegeri. Pentru Comisia Superioara de Disciplina, turul I va avea loc in 13 octombrie 2017, iar daca este cazul, turul II va fi in 27 octombrie. In vederea desfasurarii alegerilor pentru Comisia Superioara de Disciplina Biroul executiv al Colegiului Medicilor din Romania convoaca Adunarea generala extraordinara a Colegiului Medicilor din Romania in zilele de desfasurare a alegerilor.

Conform Regulamentului electoral, Membrii comisiilor de disciplina de la nivelul colegiilor teritoriale, precum si cei ai Comisiei Superioare de Disciplina se aleg prin vot personal, direct, secret si liber exprimat de catre membrii colegiului teritorial, respectiv de membrii Adunarii Generale Nationale a Colegiului Medicilor din Romania. Dreptul de vot, precum si dreptul de a fi ales in comisiile de disciplina il au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din Romania.

Membrii comisiilor de disciplina vor fi alesi din randul medicilor primari cu o vechime in profesie de peste 7 ani si care nu au avut abateri disciplinare in ultimii 5 ani. 

 

Alegeri Colegiu Medici (foto arhiva)

Candidaturile se vor depune personal la secretariatul Colegiului, vor fi adresate comisiei electorale si vor cuprinde o declaratie de candidatura si  curriculum vitae.

Declaratia de candidatura va fi dactilografiata si va cuprinde:

  1. a) numele si prenumele, domiciliul, specialitatea si gradul profesional si, acolo unde este cazul, titlul stiintific; 
  2. b) vechimea in profesie;
  3. c) functiile pe care le detine in alte organisme statale, administrative, sindicale ori profesionale; 
  4. d) mentionarea obligatorie daca a avut sau nu sanctiuni disciplinare in ultimii 5 ani;
  5. e) declaratie-angajament ca va participa, in cazul in care va fi ales, la sedintele comisiei de disciplina sau ale Comisiei Superioare de Disciplina si confirmarea faptului ca a luat cunostinta despre faptul ca va fi inlocuit din comisie in cazul a 3 absente nemotivate la 3 sedinte consecutive; 
  6. f) data si semnatura.

Dupa validarea alegerilor, noua Comisie de disciplina isi va intra in atributii, iar Comisia electorala isi va inceta activitatea.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*