Medicii buzoieni, dezinteresati de activitatea organizatiei profesionale

19 mai 2017 | 0 comentarii |

La Adunarea Generala de prezentare a bilantului pe anul trecut, a bugetului si proiectelor pe anul in curs si a noutatilor Codului deontologic au fost prezenti doar 40 din cei aproape 700 de membri ai Colegiului Judetean al Medicilor.

 

Dr. Japie, Dr. PanaActivitatea Colegiului Judetean al Medicilor (CJM) Buzau pare sa nu prezinte prea mare interes pentru cei aproape 700 de membri ai organizatiei profesionale, desi in diferite ocazii, acestia isi manifesta interesul fata de activitatea Colegiului si spun adesea ca nu prea stiu care este aceasta, cu exceptia avizarii dreptului de libera practica.

La sedinta Adunarii Generale, anuntata pe toate canalele de informare, de aproape o luna incoace, care s-a desfasurat ieri, 18 mai 2017, la sala Teatrului „George Ciprian” din municipiul Buzau, nu s-au prezentat decat putin peste 40 de medici. Aceasta, in ciuda faptului ca pe ordinea de zi s-au aflat probleme foarte importante, atat de natura organizationala, cat si deontologica si financiara, fata de care medicii de toate specialitatile spun ca sunt interesati, cand vine vorba despre activitatea organizatiei profesionale.

O prezenta extrem de slaba, care nu poate fi interpretata decat ca o manifestare a dezinteresului fata de problemele care ar trebui sa-i preocupe direct, intrucat Colegiul Medicilor din Romania (prin filialele judetene) este organizatia profesionala care le reprezinta interesele si fara acordul careia medicii nu pot profesa.

 

Colegiu Medici - DisciplinaPentru buna desfasurare a Adunarii Generale, pentru ca toti membrii sa fie cat mai bine informati despre activitatea Colegiului Judetean cat si despre modificarile aduse Statutului Colegilui Medicilor si Codului Deontologic este necesara o prezenta cat mai cuprinzatoare”, se mentiona in convocatorul transmis membrilor CJM si publicat in presa locala.

Ei bine, nici analiza activitatii CJM pe anul trecut, nici rapotul financiar-contabil si executia bugetara pe 2016, nici rapoartele comisiilor de Jurisdictie si de Disciplina in care sunt analizate reclamatiile fata de medici si in care sunt sanctionati cei fata de care se constata ca au incalcat Deontologia si Codul etic, nici bugetul pe anul in curs si nici noutatile din Statut si Codul Deontologic nu par sa prezinte suficient interes, avand in vedere prezenta sub 20% a membrilor Colegiului, la acest eveniment.

In contextul in care nu s-a intrunit cvorumul de 50+1 din numarul total de membri ai Colegiului Judetean al Medicilor Buzau, cat era necesar pentru aprobarea documentelor prezentate in Adunarea Generala si cand fiecare dintre cei prezenti ar fi putut sa-si manifeste opinia, sa ceara date suplimentare sau sa formuleze propuneri, sedinta a fost amanata pentru 29 aprilie. De aceasta data, toate aceste rapoarte vor putea fi adoptate, indiferent cati medici vor fi prezenti la sedinta.

 


Adaugati un comentariu


 

*