Medicul Valentin Calu si-a reluat activitatea la doua luni dupa accidentul din Apuseni

Acesta a revenit la munca incepand din aceasta saptamana, iar in zilele urmatoare va opera din nou.

 

Dr. Valentin Calu (Sursa foto: PROTv)

Dr. Valentin Calu (Sursa foto: PROTv)

Dupa medicii Radu Zamfir si Catalin Pivniceru, un alt supravietuitor al accidentului aviatic din Apuseni si-a reluat activitatea profesionala, intorcandu-se la munca la doua luni dupa nefericitul eveniment, timp in care s-a refacut dupa leziunile suferite atunci. Este vorba despre  dr. Valentin Calu, care a revenit ieri la spitalul Elias, unde „si-a intrat in paine”, chiar din prima zi consultand cativa pacienti si programandu-si deja primele operatii dupa perioada de repaus fortat impusa de accidentul aviatic in care a fost implicat. Cu aceasta ocazie, medicul Valentin Calu a spus ca se simte foarte bine si este pe deplin pregatit sa isi reia activitatea medicala, percizand ca activitatea didactica a reluat-o deja cu ceva timp inainte, singurul care l-a impiedicat sa revina si la spital mai devreme fiind corsetul cervical pe care a fost nevoit sa il poarte pana saptamana trecuta. „De cum am venit, mi-am consultat primii pacienţi. Mi-a fost foarte dor de sala, de operatii. De aceea, miercuri, probabil, voi face si primele operatii dupa accident”, a mai precizat acesta in prima zi de lucru.

 

dr. Dana Safta, director Spitalul Elias

dr. Dana Safta, director Spitalul Elias

Momentul a fost asteptat cu nerabdare si de colegii acestuia care, mai in gluma mai in serios, au afirmat ca acum il pot „exploata” la parametri maximi pe Valentin Calu, dupa perioada indelungata de absenta. „Ne bucurarm ca a revenit, ca sa-l putem exploata. Este o bucurie ca Valentin Calu a revenit. Are multe atributii, este un chirurg faimos in chirurgia toracica si  este mana mea dreapta ca purtator de cuvant. Ziua de astazi poate fi un nou inceput sau o continuare a relaţiei noastre. Valentin este un coleg de care avem nevoie, iar in tot acest timp nu am avut cu cine sa-l inlocuim, pentru ca este de neinlocuit. I-am simtit lipsa”, a marturisit si directorul medical al spitalului Elias, dr. Dana Safta. Spusele sale au fost confirmate de programul pe care medicul Calu l-a avut in prima zi a revenirii sale, acesta grabindu-se sa-si consulte pacientii si chiar sa-si programeze primele operatii, peste doar cateva zile.

 

accident apuseniLa fel de nerabdator s-a aratat si in ceea ce priveste continuarea implicarii in programul de transplant, declarand ca nimic nu il va impiedica sa participe la o noua misiune medicala de acest gen, chiar daca aceasta ar impune un nou zbor cu avionul. „Am fobie doar de avioanele care, cad; cele care zboara nu ma ingrijoreaza cu nimic, deci n-as avea nicio problema sa calatoresc cu un astfel de avion” a afirmat medicul, dand exemplu avionul donat recent de Ion Tiriac pentru misiuni medicale, cu care a zburat dupa ce a fost externat, impreuna cu colegii sai, de la Cluj, la Bucuresti. „Sunt convins ca nu trebuie sa ma comport ca si cand un astfel de accident s-ar putea intampla oricand”, a mai declarat medicul chirurg, recunoscand totusi ca si-a instalat cateva aplicatii pe telefon, care permit localizarea aparatului prin GPS, iar cand va mai calatori spune ca va avea asupra sa si o baterie suplimentara pentru telefon, rememorand momentul in care bateria mobilului i s-a descarcat la scurt timp dupa ce se prabusisera cu avionul in Apuseni.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*