Ministerul Sănătății dă asigurări că săptâmâna viitoare ajunge vaccinul gripal la medicii de familie

29 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Ministrul Florian Bodog spune că astăzi a semnat contractul pentru achiziționarea unui milion de doze de vaccin și a transmis furnizorului necesarul de doze ce trebuie să ajungă la fiecare direcție de sănătate publică.

 

La o lună după ce au fost primite primele 19.000 de doze de vaccin gripal pentru acest sezon, iar politicienii s-au întrecut să ne arate, în direct, că au încredere în imunizare și s-au vaccinat, Ministerul Sănătății (MS) transmite că, în sfârșit, se vor putea vaccina și muritorii de rând.

Potrivit unui comunicat remis de MS, astăzi a fost semnat contractul pentru achiziționarea unui milion de doze de vaccin gripal, iar Ministerul Sănătății a transmis, către furnizorul de vaccin, cantitățile de doze repartizate fiecărei direcții de sănătate publică. Astfel, de săptămâna viitoare, furnizorul va începe livrarea în teritoriu, se menționează în comunicatul MS.

Direcțiile de sănătate publică vor primi cantitățile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătății. Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal,  Ministerul Sănătății a  încheiat, pentru prima oară, un acord –cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătății incheie acorduri- cadru  pentru toate tipurile de  vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc”, subliniază ministrul Florian Bodog, în comunicatul amintit. 

 

Marcel Ciolacu s-a vaccinat antigripal

În campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC. 

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, iar morbiditatea prin infecții respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă.

Ultima monitorizare a INSP arată că, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinic, IACRS și pneumonii) a fost de 79895, cu 8.3% mai mică comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (87162) și cu 0.04% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (76545).


Adaugati un comentariu


 

*