Ministerul Sanatatii promite tratamente noi de la jumatatea lunii viitoare

20 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Institutia a anuntat azi ca au fost aprobate 17 protocoale terapeutice pentru 21 de medicamente introduse pe lista de compensate, iar pacientii vor putea beneficia de noile tratamente dupa publicarea in Monitorul Oficial.

 

Ministerul sanatatii 2 jpgVesti bune pentru pacientii cu afectiuni din sfera oncologica, dar si pentru cei cu probleme neurologice, cardiace si pneumologice care, conform unui anunt facut astazi de Ministerul Sanatatii, urmeaza sa beneficieze, incepand de luna viitoare, de tratamente noi, pe baza a 21 de medicamente proaspat introduse pe lista de compensate si gratuite.

Conform comunicatului de la minister, este vorba despre 17 protocoale de tratament care au fost finalizate si care, conform procedurilor, au fost lansate in dezbatere publica, urmand ca apoi sa fie publicate in Monitorul Oficial, dupa care vor fi disponibile medicilor pentru prescriere si pacientilor pentru a se trata.

Intregul proces ar urma sa se incheie la jumatatea lunii viitoare, moment din care pacientii vor avea acces imediat la tratament, tinand cont de faptul ce cele 21 de molecule sunt aprobate de Guvern si au fost incluse deja in lista de medicamente compensate si gratuite.

 

medicamentemedicamenteMajoritatea noilor protocoale se adreseaza pacientilor cu afectiuni oncologice, fiind vorba de 11 protocoale pentru neoplasm renal, neoplasm colorectal, neoplasm pulmonar, neoplasm ovarian, leucemii, mielom multiplu. Alte trei protocoale sunt din sfera cardiologiei, vizand angina pectorala, prevenirea tromboemboliei venoase si  prevenirea hipercolesterolemiei. In domeniul pneumologiei au fost aprobate doua prorocoale, unul pentru bronhopneumonia cronica obstructiva (BPOC) si celealalt pentru fibroza pulmonara, in timp ce ultimul protocol aprobat tine de afectuinile neurologice si se refera la protocolul terapeutic pentru scleroza multipla.

Ministerul Sanatatii a mai anuntat ca Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a revizuit si 60 de protocoale terapeutice existente pentru diabet zaharat, hemofilie, hepatita cronica cu virus C, boala Gaucher, osteoroporza severa, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita idiopatica juvenila, artrita psoriazica, boala Alzheimer, dementa asociata cu bolile cardiovasculare, boala Parkinson.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*