Unitatile sanitare din judetele Buzau, Vrancea si Braila au prioritate la distributia de medicamente pana se indreapta vremea

29 ianuarie 2014 | 0 comentarii |

Totodata, autoritatile le-au sfatuit pe femeile gravide care au sarcini cu probleme sau trebuie sa nasca in aceasta perioada, sa incerce sa se cazeze in localitati in care exista unitati spitalicesti.

 

echipa transplant blocata in nametiDe astazi, zona de sud-est a tarii se afla din nou sub avertizare meteorologica de ninsoare si viscol, meteorologii decretand in urma cu putin timp un nou cod rosu pentru aceasta zona. Pe langa masurile ce au fost luate pana acum incepand de vineri, autoritatile au dat noi dispozitii pentru a se evita pe cat posibil aparitia unor situatii de criza precum imposibilitatea ajungerii echipajelor medicale la cazurile de urgenta, sau epuizarea stocurilor de medicamente din spitale, din cauza faptului ca distributia nu s-a mai putut efectua pe fondul conditiilor meteo atat de vitrege.

In acest sens, Ministerul Sanatatii a facut o serie de solicitari directiilor de sanatate publica din teritoriu, dar si distribuitorilor de medicamente, in timp ce Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a lansat cateva recomandari ce le privesc in special pe gravidele care trebuie sa nasca in aceasta perioada, dat fiind faptul ca multe dintre urgentele medicale la care s-a intervenit cu mare dificultate au fost solicitari venite din partea femeilor insarcinate, aflate in localitati izolate de viscol.

 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a transmis ieri o dispozitie catre direciile de sanatate publica din judetele aflate in zona pentru care a fost lansata avertizarea meteo, cerandu-le sa acorde o atentie deosebita aprovizionarii unitatilor sanitare cu medicamente si materiale sanitare, intrucat in zilele ce urmeaza este de asteptat ca respectivele unitati sa se confrunte cu mai multe solicitari, iar aprovizionarea s-ar putea face cu mare dificultate din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

In acelasi timp, Nicolaescu i-a solicitat directorului Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale sa le ceara distribuitorilor de medicamente sa isi faca livrarile cu prioritate catre unitatile sanitare din judetele afectate de viscol, in special Buzau, Braila si Vrancea. Pana la acest moment, niciunul dintre spitalele din zonele mai sus mentionate nu a anuntat ca ar avea probleme in ceea ce priveste stocurile de medicamente sau alte materiale sanitare.

 

bolnav salvat de elicopter prin nameti (4)Totodata, si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a facut cateva recomandari pentru perioada imediat urmatoare. Astfel, locuitorii din localitatile vizate de avertizarea meteo sunt sfatuiti sa pregateasca o rezerva de alimente, apa si combustibil, sa pastreze la indemana unelte pentru degajarea zapezii, iar in masura posibilitatilor, sa asigure mijloace diferite pentru incalzit si preparat hrana, precum si sa pregateasca mijloace de iluminat independente de reteaua electrica.

Tinand cont de faptul ca in week-end au existat multe solicitari venite din partea femeilor insarcinate la care echipele medicale au ajuns cu greutate, cum a fost cazul tinerei din Robeasca, la care ambulanta a ajuns dupa 20 de ore, cateva din recomandarile IGSU sunt adresate femeilor insarcinate care trebuie sa nasca in perioada imediat urmatoaresau care au sarcini cu probleme. Acestea sunt sfatuite ca, in masura posibilitatilor, in perioada urmatoare sa se cazeze in localitati in care exista unitati spitalicesti, pentru a putea beneficia de asistenta medicala in timp util. De asemeni, si persoanele care urmeaza tratamente sunt sfatuite sa isi asigure din timp stocurile de medicamente, mai ales daca locuiesc in localitati care risca sa ramana izolate din cauza zapezii.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*