Mobilizare generala impotriva Ebola

13 august 2014 | 0 comentarii |

Medicamente si vaccinuri aflate in faza experimentala au fost acceptate de OMS, care considera ca neexistand un tratament disponibil, acestea pot fi folosite in faza experimantala, din „motive de compasiune”.

 

vaccin-experimental-ebolaCanada a oferit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) un vaccin experimental impotriva Ebola, a anuntat marti, Agentia publica de sanatate, citata de DPA. Aproximativ 800 pana la 1.000 de doze din acest medicament experimental ar putea fi trimise in Adrica de Vest, unde temutul virus a afectat patru state, a afirmat Gregory Taylor, director adjunct al agentiei.

Comitetul de experti convocat de OMS a aprobat folosirea tratamentelor neomologate in lupta impotriva febrei hemoragice Ebola, a anuntat marti, organizatia, printr-un comunicat.

Zece doze din medicamentul cunoscut sub numele VSV-EBOV au fost trimise la un spital din Geneva, la cererea OMS, cu ajutorul grupului Medici fara Frontiere. Folosirea medicamentelor impotriva Ebola in faza experimentala este justificata, a decis o comisie de etica medicala reunita de OMS, care si-a anuntat marti, concluziile.

Inainte de anuntul OMS, SUA au promis trimiterea in Liberia, una dintre tarile cele mai afectate de epidemie, a unui ser experimental, disponibil in doze foarte scazute, pentru tratarea medicilor liberieni infectati cu virusul Ebola.

Acest ser a fost utilizat cu rezultate pozitive initiale in cazul a doi pacienti cu cetatenie americana repatriati in SUA. Liberia a facut solicitarea, presedinta tarii, Ellen Johnson Sirleaf, anuntand luni ca serul va fi trimis in cursul saptamanii.

 

ebolaOrganizatia Medici fara Frontiere, care are sute de membri in Africa de Vest, a salutat decizia OMS, dar a explicat ca in afara de medicamente este nevoie de cresterea masiva a numarului lucratorilor medicali.

Aproband utilizarea de medicamente neomologate in lupta impotriva febrei hemoragice Ebola, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis sa ocoleasca o procedura de introducere pe piata ce poate dura ani de zile, comenteaza AFP.

Marti, organizatia internationala regionala a anuntat ca un functionar al  Comunitatii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), atins de virusul Ebola, a murit in Nigeria, ridicand la trei numarul deceselor din cauza febrei hemoragice, confirmata in zece cazuri, in aceasta tara.

Victima, Jatto Asihu Abdulqudir, in varsta de 36 de ani, era un membru al biroului de legatura al ECOWAS la Lagos, cel mai mare oras al acestei tari din Africa de Vest. Abdulqudir a intrat in contact cu liberianul Patrick Sawyer, care a murit de virus intr-un spital din Lagos, la 25 iulie. O asistenta medicala care l-a tratat pe liberian a murit si ea, saptamana trecuta, la Lagos.

Epidemia care afecteaza Africa de Vest s-a soldat cu 1.013 decese din cele 1.848 cazuri numarate (confirmate, suspecte si probabile), potrivit ultimului bilant al OMS, relateaza AFP, DPA si Reuters.

 


Adaugati un comentariu


 

*