Motiune simpla impotriva ministrului Florian Bodog

Initiativa apartine unui deputat din Partidul Miscarea Populara, iar cel vizat spune ca acesta va fi un bun prilej sa lamureasca unele aspect importante din sistemul medical.

 

Eugen Tomac – PMP

In aceste zile, viitorul guvernului Grindeanu este pus sub semnul intrebarii. Exista numeroase semnale din partea conducerii PSD privind o eventuala remaniere. Premierul si-a exprimat deja decizia de a nu demisiona, dar in cursul zilei de astazi, mai multi ministri au fost evaluati la partid, o hotarare deciziva in privinta actualului guvern urmand a fi luata la jumatatea acestei saptamani.

In timp ce numele sau nu a fost pana acum vehiculat printre ministrii care ar urma sa fie remaniati, Florian Bodog ar putea face obiectul unei motiuni simple, initiate de catre deputalul PMP Eugen Tomac. El si-a exprimat, in cursul zilei de azi, intentia acestui demers, precizand ca motiunea este sustinuta si de Uniunea Salvati Romania, iar liberalii urmeaza sa dea un raspuns clar in cursul acestei zile, in urma unei sedinte de partid. „Anul trecut, PSD le-a promis romanilor ca medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observam ca recenta lege a salarizarii unitare a amanat aceasta decizie cu o majorare de doar 25%, incepand de anul viitor. Insa se pare ca pentru Ministerul Sanatatii, bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cat mai predictibili in ceea ce priveste achizitionarea de vaccinuri si, mai mult decat atat, haosul din Sanatate pare sa nu ia sfarsit”, a declarat deputatul PMP.

 

Florian Bodog

Florian Bodog – ministrul Sanatatii

Vizat de motiunea simpla pe care Tomac intentioneaza sa o initieze impotriva sa, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, nu s-a aratat a fi prea intimidat de aceasta. Mai mult, chiar l-a felicitat pe Eugen Tomac pentru faptul ca doreste sa aduca Sanatatea in agenda parlamentara. „In politica, se spune ca atunci cand adversarul greseste, e bine sa nu il opresti. Il felicit pe domnul Eugen Tomac pentru intentia de a pune Sanatatea pe agenda parlamentara si sper ca domnia sa, impreuna cu ceilalti colegi de partid, sa adune numarul de voturi necesare pentru a introduce motiunea in Camera Deputatilor. Voi citi cu interes argumentele si motivatia acestui demers si voi raspunde punct cu punct la fiecare problema ridicata. Este dreptul Opozitiei sa aduca critici Guvernului, mai ales critici constructive, dar este si un prilej bun pentru mine, in calitate de ministru al Sanatatii, sa lamuresc cateva chestiuni importante privind sistemul medical”, a declarat in cursul zilei de azi Florian Bodog.

 

medic hol spitalTotodata, ministrul nu a pierdut ocazia sa aminteasca si despre „realizarile” in domeniul Sanatatii din perioada in care Traian Basescu era la Cotroceni, iar multi colegi de partid ai lui Eugen Tomac erau membri marcanti ai PDL, partid aflat atunci la guvernare.

„In PMP se afla fosti membri marcanti ai PDL, in frunte cu Traian Basescu, in mandatul caruia Sanatatea a cunoscut cea mai mare lovitura din istoria sa post-decembrista. Nu numai ca salariile medicilor si ale personalului sanitar au fost taiate cu 25 la suta, dar zeci de spitale din Romania au fost inchise intempestiv, lasand pacientii pe drumuri. Este, intr-adevar, dreptul Opozitiei sa atace Guvernul, dar este si dreptul oricarui cetatean sa se apere, prin fapte si adevar, de impostura celor care se afla acum pe bancile Opozitiei”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

 


Adaugati un comentariu


 

*