O cladire de birouri va deveni cel mai mare spital multidisciplinar privat din sud-estul Romaniei

Unitatea medicala va fi inaugurata pana la sfarsitul acestui an, iar accesul pacientilor va fi relativ facil, intrucat 70 la suta din serviciile medicale vor fi decontate prin CNAS.

 

spitalul heka (1)Pana la sfarsitul acestui an, la Constanta ar urma sa se deschida cel mai mare spital multidisciplinar din zona Dobrogei si totodata unul din cele mai mari spitale din zona de sud-est a tarii. In timp ce unele lucrari de renovare sau modernizare a spitalelor de stat se intind pe durata catorva ani buni, spitalul privat din Constanta va fi dat in folosinta in cel mult un an de la demararea proiectului, dupa cum dau asigurari cei care au avut aceasta initiativa.

Initiatorul proiectului este dr. Mohamed Zaher, unul dintre cei mai cunoscuti medici din Constanta, atat prin prisma activitatii sale profesionale cat si datorita investitiilor facute in domeniul serviciilor medicale. In prezent, manager al clinicii private Isis, din Constanta, medicul Mohamed Zaher a avut, la finele anului trecut, ideea transformarii unei cladiri de birouri intr-un spital privat. Principalul atuu a fost amplasarea imobilului intr-o zona centarala a orasului, cu acces direct la cele mai importante bulevarde, ceea ce faciliteaza acesul rapid catre spital al pacientilor care reprezinta cazuri de urgenta.

 

Dr. Mohamed Zaher

Dr. Mohamed Zaher

Primul pas a fost facut spre sfarsitul anului precedent prin achizitionarea cladirii cu sase nivele, demisol, parcare si alte anexe, dupa ce studiile efectuate in prealabil au stabilit ca aceasta indeplineste toate conditiile necesare pentru a gazdui un spital. Imediat s-a trecut la transformarea cladirii de birouri in unitate medicala moderna, investitia in acest sens ridicandu-se la 5 milioane de euro. Despre acest nou proiect pe care l-a initiat, medicul Mohamed Zaher spune ca spitalul se va numi Heka, dupa numele zeitei egiptene ce facea posibila invierea si vindecarea bolnavilor si ca, desi va fi vorba de o unitate medicala privata, aproximativ 70 la suta din serviciile oferite vor fi gratuite pentru pacienti, datorita contractelor ce vor fi incheiate cu CJAS. „Noi am dorit sa asiguram in mod complementar accesul cetatenilor la servicii medicale private, cu o larga paleta de specialitati acordate gratuit, in procent de pana la 70  la suta, indiferent de varsta si de patologie, prin Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate”, a declarat medicul constantean.

 

spitalul heka (2)Acesta a mai precizat ca lucrarile se vor finaliza in al treilea trimestru al anului si, tot atunci, noul spital va fi inaugurat. Va fi singurul spital privat generalist din zona de sud-est a tarii, cu servicii medicale gratuite.

Spitalul se va intinde pe o suprafata de 4.000 de metri patrati si va avea o capacitate de 60 de paturi. Unitatea a obtinut deja avizul Ministerului Sanatatii si cel al DSP Constanta, fiind incadrata in Planul national de paturi pentru perioada 2015 – 2016.

Spitalul va avea 100 de angajati, medici care vor asigura permanenta prin linii de garda, asistenti medicali, personal auxiliar si de suport, carora li se vor adauga alti 50 de medici colaboratori.

„Raportat la capacitatea noastra, indicatorii de performanta previzionati pentru anul in curs, de la data deschiderii, sunt de 27.000 de pacienti tratati in regim de spitalizare, cu o rata de utilizare a paturilor de 60 la suta, 300 de interventii chirurgicale si 50.000 de pacienti consultati in ambulatoriu”, a mai declarat dr. Mohamed Zaher.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*