Operatii ginecologice gratuite la un spital privat din Constanta

1 februarie 2016 | 0 comentarii |

Interventiile chirurgicale se vor efectua in cadrul unei campanii pe care clinica o desfasoara pe parcursul lunii februarie, pacientele avand de suportat doar costurile hoteliere.

 

operatie spitalul isisOdata cu debutul lunii februarie, spitalul privat Isis din Constanta a demarat o campanie menita sa vina in ajutorul pacientelor cu diferite afectiuni ginecologice care necesita interventie chirurgicala, oferindu-le oportunitatea acestora de a se opera gratuit in cadrul clinicii. Campania se va desfasura parcursul acestei lunii, fiind a doua actiune de acest gen pe care specialistii sectiei de Ginecologie din cadrul spitalului o desfasoara in cadrul unui program mai amplu numit sugestiv Operatii ginecologice gratuite”.

Managerul spitalului, medicul Mohamed Zaher, a precizat ca prima dintre aceste campanii s-a bucurat de succes, numarul pacientelor care au apelat la clinica fiind peste asteptari, si considera ca si de aceasta data, adresabilitatea va fi una foarte mare. Pacientele nu vor fi insa scutite total de cheltuieli, urmand a fi nevoite sa achite costurile spitalizarii, insa acestea vor fi unele accesibile, mai ales ca durata medie de spitalizare dupa o astfel de interventie realizata in cadrul clinicii este de trei zile.

Referitor la aceste costuri, managerul unitatii medicale a precizat ca pretul unei zile de spitalizare este de 300 de lei, astfel ca suma pe care ar trebui sa o achite o pacienta care va ramane internata 3 zile dupa operatie, va fi de 900 de lei. Dr. Mohamed Zaher mai spune ca in mod obisnuit, costul unei astfel de interventii este de 1.000 de euro, insa aceasta suma va fi suportata de clinica.

 

Dr. Mohamed Zaher

Dr. Mohamed Zaher

De beneficiile acestei campanii pot beneficia in special pacientele din zona de sud-est a tarii, inclusiv cele din judetul Buzau, tinand cont ca distanta dintre judete este una „rezonabila”, iar transportul nu presupune costuri extrem de mari.

Pentru a beneficia de o astfel de interventie, pacientele care au fost diagnosticate sau au suspiciunea unei afectiuni ginecologice trebuie sa faca mai intai un drum pana la medicul de familie pentru a li se elibera un bilet de trimitere, cu care se pot prezenta apoi la spitalul privat din Constanta. Prezentarea pentru o consultatie de specialitate se poate face atat in regim de garda, cat si cu programare. In cazul in care medicul specialist constata ca este nevoie de o interventie chirurgicala va decide internarea pacientei si efectuarea investigatiilor pregatitoare.

 La fel ca si interventia propriu-zisa, investigatiile pregatitoare sunt gratuite, in sfera acestora intrand analizele de sange, radiografiile pulmonare, consultatia cardiologica si EKG, precum si consultul preanestezic. Pe parcursul periodei de spitalizare post-operatorii, pacientele vor beneficia de conditii de cazare in conditii hoteliere, alimentatie personalizata stabilita de un medic nutritionist si supraveghere medicala permanenta, toate acestea in cuantumul celor 300 de lei pe zi, pe care ii vor avea de platit.

 

Spitalul Privat Isis

Spitalul Privat Isis

Referindu-se la cele mai frecvente patologii pentru care se vor efectua interventiile chirurgicale gratuite, managerul spitalului a enumerat chisturile ovariene, fibroamele uterine, incontinenta urinara si diverse afectiuni ale colului uterin. Acestea au fost, de altfel, si principalele afectini cu care s-au prezentat la medic pacientele operate in cadrul campaniei precedente.

Printre acestea, medicul Mohamed Zaher a amintit si un caz mai special, al unei tinere de 17 ani, cu un chist ovarian foarte mare, de aproximativ 15 centimetri, care a fost operata cu succes si si-a reluat activitatile obisnuite dupa cateva zile.

Pentru programare, pacientele trebuie sa se prezinte cu dosarul medical care sa contina investigatiile si analizele medicale efectuate anterior, precum  si restul documentelor personale, la sediul  spitalul privat Isis, situat pe strada Mircea cel Batran, numarul  102. in Constanta. Mai multe informatii se pot obtine telefonic la numerele 0341/463.344, 07 ISIS ISIS (07 4747 4747), sau prin e-mail la adresa office@isis-med.ro.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*