O firmă privată construiește primul spital de recuperare pentru copiii cu handicap locomotor

7 iunie 2019 | 0 comentarii |

Centrul medical va funcționa la Alba Iulia, iar odată finalizat va fi lăsat în administrarea unei asociații umanitare, care își va asuma anumite condiții.

 

O nouă inițiativă sută la sută privată vine în completarea sistemului public de sănătate, care încă înregistrează o serie de lipsuri în ceea ce privește îngrijirea anumitor categorii de pacienți. Astfel, după primul spital de oncologie pediatrică din țară, construit exclusiv din donații, la inițiativa asociației Dăruiește viață, România va avea, în curând, și un prim spital de recuperare pentru copiii cu handicap locomotor.

Proiectul va fi realizat în urma investiției companiei Transavia, o societate privată cu capital integral românesc, care deține la acest moment rolul de lider național al pieței de carne de pui, compania pornind la drum în urmă cu circa 30 de ani ca o afacere de familie, manageriată de omul de afaceri Ioan Popa. Acesta este și cel care a anunțat derularea acestei investiții în domeniul sănătății, care se va materializa prin construirea primului centru medical din țară destinat recuperării copiilor cu handicap locomotor.

Transavia Medical Center va funcționa la Alba Iulia, iar proiectul va fi derulat de firma privată în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală „Maria Beatrice”, care se va ocupa de administrarea unității medicale odată ce aceasta va fi dată în folosință.

În cadrul unei conferințe de presă, Ioan Popa a declarat că se dorește ca până la sfârșitul anului să fie finalizată construcția integrală a viitorului centru, iar până în 2021, acesta să poată fi dat în folosință, precizând că, pe lângă banii companiei, va investi și din conturile familiei sale dacă va fi cazul, investiția totală ridicându-se la cel puțin trei milioane de euro.

 

De serviciile noului spital vor putea să beneficieze zilnic 150 de copii. Unitatea medicală are capacitatea de a asigura 50 de internări, iar personalul medical va asigura pentru pacienți servicii de evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperare medicală, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică.

După cum a mai precizat managerul Transavia, noul spital este construit pe un teren de 6.000 de metri pătrați, având o suprafață desfășurată de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

Centrul va asigura un sistem complet de recuperare, inclusiv cu trei bazine de apă, acoperite, cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale şi terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat”, a mai declarat acesta în cadrul conferinței de presă.

 

Fiecare pacient va fi cazat într-o cameră proprie, alături de un părinte sau alt aparținător. Președintele Asociației „Maria Beatrice”, Sebastian Onac a precizat că, în cadrul viitorului centru medical se va pune un accent deosebit pe asigurarea sprijinului din partea familiei, precum și a tuturor condițiilor adaptate pentru nevoile copiilor cu handicap locomotor.

Pentru noi, este foarte important ca pacientul să fie înconjurat de familie şi să aibă toate facilităţile pe care el le-ar avea acasă, pentru că tratamentul pleacă de la starea lui de bine. Dacă vrea să vină cu mămica vine cu mămica, dacă vrea cu bunica, vine cu bunica. Fiecare cameră şi fiecare baie este accesibilizată pentru cărucior. Există posibilitatea şi de a servi masa, iar spitalul este gândit pentru ca, atunci când o familie vine cu copilul la terapie, să aibă toate facilităţile, inclusiv de confort, ca şi când ar merge într-un concediu”, a mai spus președintele asociației umanitare, el însuși părinte al unui copil cu probleme locomotorii.

Centul va avea circa 150 de angajați, în prezent, inițiatorii proiectului purtând unele discuții și pentru încheierea unor parteneriate cu universități, dorindu-se ca centrul de la Alba Iulia să devină în scurt timp o unitate căreia să i se adreseze chiar și pacienți din străinătate.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*