MedLife anunta noi achizitii in vestul tarii

Operaturul privat de servicii de sanatate si-a consolidat pachetul de actiuni detinut la una din cele mai moderne banci de clule stem din sud-estul Europei si la o clinica importanta din Arad.

 

Mihai Marcu

Compania MedLife, cel mai important operator de pe piata serviciilor de sanatate private din Romania, a anuntat recent ca a facut noi investitii pentru a-si mari pachetele de actiuni pe care le detine la doua unitati medicale private importante din zona de vest a tarii, facand o noua achizitie de actiuni.

Prima dintre investitii este legata de Stem Cells Bank, din Timisoara, prezentata drept una din cele mai moderne si bine dotate banci de celule stem din toata zona de sud-est a Europei. MedLife si-a propus inca din 2015 sa intre pe acest nou segment de business, anuntand la acel moment demararea procesului de achizitie a bancii de celule stem din Timisoara. Recent, compania a achizitionat un nou pachet de 40% din actiunile companiei, consolidandu-si astfel pozitia de actionar majoritar. Anuntul a fost facut de Mihai Marcu, presedintele MedLife, care a declarat cu aceasta ocazie ca „decizia de a cumpara un alt pachet de 40 la suta% reprezinta un pas firesc in dezvoltarea business-ului nostru. Odata cu integrarea acestui serviciu am putut oferi solutii complete pentru mama si copil in regim propriu, la momentul actual avand un total de peste 24.000 de nasteri in cele trei maternitati ale noastre”.

 

Despre Stem Cells Bank din Timisoara, reprezentantul companiei mai spune ca a fost inaugurata in 2010 si este, la acest moment, banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din Romania, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2. Este, totodata, singura banca privata de celule stem din regiunea Balcanilor, ce foloseste aceasta tehnologie, prin care prelucrarea si izolarea celulelor stem este complet automatizata, orice risc de contaminare in laborator fiind eliminat.

Odata cu achizitia noului pachetut de actiuni de la banca de celule stem, MedLife a mai anuntat ca a mai achzitionat si inca trei procente din actiunile  Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale din zona de vest a Romaniei, compania detinand la momentul actual un pachet de 58% din actiuni.

 

Clinica aradeana la care MedLife detine pachetul majoritar de actiuni include un spital de mari dimensiuni, o maternitate, ambulatoriu si laborator. De-a lungul anilor, MedLife Genesys a dezvoltate mai multe centre medicale in orasele Deva, Hunedoara, Petrosani, Drobeta Turnu Severin si Targu-Jiu, in timp ce anul trecut a fost inaugurat centrul de radiologie si imagistica medicala, singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital.

Din 2010 pana in prezent, MedLife a finalizat 15 achizitii, compania operand in prezent cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si detinand cea mai mare baza de clienti pentru pachete de preventie in sanatate din tara.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*