Olivia Steer a rămas fără premiu

19 aprilie 2018 | 0 comentarii |

După ce întreaga opinie publică s-a scandalizat că Olivia Steer a fost premiată la o gală de sănătate, iar Aqua Carpatica, unul dintre principalii sponsori, a spus că își retrage sprijinul și finanțarea, organizatoarea evenimentului, Florentina Opriș, a anunțat că premiul a fost retras.

 

Astăzi, după ce întreaga opinie publică s-a scandalizat, Florentina Opriș, organizatoarea Galei la care a fost premiată Olivia Steer, a anunțat că premiul a fost retras, oficial. „Ne cerem scuze dacă acestă decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate şi excelenţa în medicină. Ni se pare deontologic şi de bun simţ faţă de brandurile care cu bună credinţă au decis să ne sprijine, să ne delimităm de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susţinut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spaţiul public”, se justifică Florentina Opriș. Aceasta menționează că „Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiaţi în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viaţă sănătos”.

In acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Rodica Nassar, susţine că nu este la curent cu poziţiile exprimate de Olivia Steer, că nu o cunoaşte, iar la gală a fost invitată de organizarea Florentina Opriş şi nu obişnuieşte să ceară lista invitaţilor. În ceea ce privește militantismul antivaccin al fostei vedete de televiziune, Nassar a declarat că „trăim într-o democraţie”.

 

Aqua Carpatica a transmis, printr-un comunicat de presă, că îşi retrage susţinerea şi sponsorizarea pentru eveniment, dacă premiul nu va fi retras cu scuze, în mod public, întrucât „Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale”. Aqua Carpatica subliniază că deși a sponsorizat acest eveniment „premiile au fost acordate de către Asociaţia pentru o Viaţă Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informaţii referitoare la desfăşurătorul evenimentului şi implicit nici numele celor care urmau să fie premiaţi în cadrul Galei. Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viaţă sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre şi valorile susţinute de Olivia Steer”, se arată în comunicatul de presă prin care Aqua Carpatica a anunțat că își retrage sprijinul și finanțarea, cerând totodată „ca organizatorii să-şi exprime scuzele oficial şi faţă de consumatorii noştri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului” și menționând că „susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!”.

 

La scurt timp după ce s-a anunțat public retragerea premiului ce i-a fost acordat, Olivia Steer a reacționat pe pagina sa de socializare, acuzând sponsorul că a făcut presiuni pentru anularea distincției ce i-a fost acordată. Ea spune că „revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă! 🙂și susține că are legătură cu rezultatele publicate de ea în urmă cu mai mulţi ani despre calitatea apelor îmbuteliate din România.

Găsesc amuzată că sentimentele care îl animă azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeaşi incompatibilitate crasă o sesizam şi eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice nişte măsurători ale apelor de pe piața din România, realizate cu un TDS-metru. Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toţi aceşti ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei. În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitrații în concentrații mai mari decât cele declarate în reclama pentru apa comercializată sub sloganul de „cea mai pură” sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sârbeşti (proces pierdut de Valvis în 2016, în primă instanță, la Tribunalul București, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi shimb părerea nici despre apa lor, şi nici despre „valorile brandului” cu care se mîndreşte azi Jean Valvis, susține cunoscuta activistă anti-vaccinare.

 

***

Medicover, unul din sponsorii evenimentului, a respins orice asociere cu premiul oferit antivaccinistei Olivia Steer,  spunând că activitatea companiei  „nu poate fi asociată cu mişcarea anti-vaccin”.

 

Olivia Steer

Un eveniment al societății civile, care ar fi putut să fie o formă de recunoaștere și de incurajare a implicării femeilor în activitățile civice pro-sănătate, s-a transformat într-unul generator de scandal și chiar ar putea deveni un motiv serios de demisii sau demiteri la nivel înalt.  

 „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate, care a avut loc miercuri seară la Hilton, în Capitală, a avut-o printre premianți pe antivaccinista Olivia Steer, pe care organizatorii, Asociaţia pentru „O Viaţă Sănătoasă” din România, au răsplătit-o cu un premiu pentru rolul său activ în societate”. 

Evenimentul n-ar fi atras atenția dacă n-ar fi existat rețelele de socializare. După ce Olivia Steer a postat pe pagina sa socializare diploma cu care a fostrăsplătită, însoțită de mesajulAseară la Athenee Palace Hilton s-a scris un basm modern, cu happy end. Mai mult, în curând”, au început să apară reacții dintre cele mai controversate.  

Și nici asta nu ar fi atras prea mult atenția, femeia are dreptul să aibă propriile convingeri, dar nu putem să nu remarcăm că acestea n-au adus nimănui sănătate, în contextul România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei), cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR, cea mai mare mortalitate infantilă, cea mai ridicată rată a Hepatitei C și multe altele care se datorează în special lipsei prevenției prin imunizare.

 

Evident, premiul său a fost asociat imediat cu numele sponsorilor, care au girat activitatea ei împotriva vaccinării. Deocamdată, doar Medicover s-a revoltat că i s-a asociat numele cu activitatea Oliviei Steer și că „fără voie” a contribuit la premierea unui militant anti-vaccinare, s-a disociat imediat de orice alăturare de Olivia Steer, tot printr-o postare pe Facebook, că „Medicover este o companie de sănătate care practică şi susţine medicina bazată pe studii clinice şi cercetare medicală şi nu poate fi asociată cu miscarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, faţă de care ne dezicem în totalitate. În reteaua naţională Medicover în fiecare zi se prescriu reţete medicale şi se aplică tratamente din schema naţională de vaccinare, precum şi alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenţia, tratarea şi siguranţa tratamentelor pentru pacienţii noştri”, scriu reprezentanții cmpaniei.

Gala „Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, organizată de Asociaţia pentru O Viaţă Sănătoasă din România, miercuri seară, i-a avut ca sponsori pe Hofigal, Agriro Fresh, Aqua Carpatica, Ocean Fish, Medicover, Young & Living, Athenee Palace Hilton, Darie PR, Young & Living, Domeniul Bogdan, EuroIns, Clinicile Stomatologice Trident, Paper Flowers, BioOrtoclinic, Media Shop.

 

În acest context, prezența la același eveniment, a secretarului de Stat în Ministerul Sănătății,  Rodica Nassar, a președintelui Comisiei de Sănătate din Senat, Attila Laszlo, și a președintelui interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, care prin prezența lor au girat premierea uneia dintre cele mai vehemente militante antivaccin, a atras atenția întregii prese.

Rodica Nassar a scris și ea, miercuri seară, pe Facebook, că „În seara aceasta, la „Gala femeilor care dăruiesc sanatate” am primit un premiu care mi-a fost înmânat de Dl.Attila Laszlo, președintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României! Acest premiu ma onorează, ma motivează și mă obligă! Mulțumesc, Florentina Opriș pentru ideea organizării acestui eveniment de excepție! Felicitări tuturor doamnelor premiate!

Mai multe fotografii în care cei trei oficiali din domeniul sănătății apar la gală au fost postate pe pagina Facebook a Rodicăi Nassar.

Premierea Oliviei Steer are loc în contextul în care România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR. 

 

(sursă foto: Facebook)

 


Adaugati un comentariu


 

*