Premiu cu „cântec” la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate

19 aprilie 2018 | 0 comentarii |

Medicover, unul din sponsorii evenimentului, a respins orice asociere cu premiul oferit antivaccinistei Olivia Steer,  spunând că activitatea companiei  „nu poate fi asociată cu mişcarea anti-vaccin”.

 

Olivia Steer

Un eveniment al societății civile, care ar fi putut să fie o formă de recunoaștere și de incurajare a implicării femeilor în activitățile civice pro-sănătate, s-a transformat într-unul generator de scandal și chiar ar putea deveni un motiv serios de demisii sau demiteri la nivel înalt.  

 „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate, care a avut loc miercuri seară la Hilton, în Capitală, a avut-o printre premianți pe antivaccinista Olivia Steer, pe care organizatorii, Asociaţia pentru „O Viaţă Sănătoasă” din România, au răsplătit-o cu un premiu pentru rolul său activ în societate”. 

Evenimentul n-ar fi atras atenția dacă n-ar fi existat rețelele de socializare. După ce Olivia Steer a postat pe pagina sa socializare diploma cu care a fostrăsplătită, însoțită de mesajulAseară la Athenee Palace Hilton s-a scris un basm modern, cu happy end. Mai mult, în curând”, au început să apară reacții dintre cele mai controversate.  

Și nici asta nu ar fi atras prea mult atenția, femeia are dreptul să aibă propriile convingeri, dar nu putem să nu remarcăm că acestea n-au adus nimănui sănătate, în contextul România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei), cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR, cea mai mare mortalitate infantilă, cea mai ridicată rată a Hepatitei C și multe altele care se datorează în special lipsei prevenției prin imunizare.

 

Evident, premiul său a fost asociat imediat cu numele sponsorilor, care au girat activitatea ei împotriva vaccinării. Deocamdată, doar Medicover s-a revoltat că i s-a asociat numele cu activitatea Oliviei Steer și că „fără voie” a contribuit la premierea unui militant anti-vaccinare, s-a disociat imediat de orice alăturare de Olivia Steer, tot printr-o postare pe Facebook, că „Medicover este o companie de sănătate care practică şi susţine medicina bazată pe studii clinice şi cercetare medicală şi nu poate fi asociată cu miscarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, faţă de care ne dezicem în totalitate. În reteaua naţională Medicover în fiecare zi se prescriu reţete medicale şi se aplică tratamente din schema naţională de vaccinare, precum şi alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenţia, tratarea şi siguranţa tratamentelor pentru pacienţii noştri”, scriu reprezentanții cmpaniei.

Gala „Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, organizată de Asociaţia pentru O Viaţă Sănătoasă din România, miercuri seară, i-a avut ca sponsori pe Hofigal, Agriro Fresh, Aqua Carpatica, Ocean Fish, Medicover, Young & Living, Athenee Palace Hilton, Darie PR, Young & Living, Domeniul Bogdan, EuroIns, Clinicile Stomatologice Trident, Paper Flowers, BioOrtoclinic, Media Shop.

 

În acest context, prezența la același eveniment, a secretarului de Stat în Ministerul Sănătății,  Rodica Nassar, a președintelui Comisiei de Sănătate din Senat, Attila Laszlo, și a președintelui interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, care prin prezența lor au girat premierea uneia dintre cele mai vehemente militante antivaccin, a atras atenția întregii prese.

Rodica Nassar a scris și ea, miercuri seară, pe Facebook, că „În seara aceasta, la „Gala femeilor care dăruiesc sanatate” am primit un premiu care mi-a fost înmânat de Dl.Attila Laszlo, președintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României! Acest premiu ma onorează, ma motivează și mă obligă! Mulțumesc, Florentina Opriș pentru ideea organizării acestui eveniment de excepție! Felicitări tuturor doamnelor premiate!

Mai multe fotografii în care cei trei oficiali din domeniul sănătății apar la gală au fost postate pe pagina Facebook a Rodicăi Nassar.

Premierea Oliviei Steer are loc în contextul în care România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR. 

(sursă foto: Facebook)

 


Adaugati un comentariu


 

*