Operatii gratuite la clinica Polisano, pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare

Conditiile principale sunt ca pacientii sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate si sa nu constituie urgente medicale.

 

Spitalul Polisano

Incepand din aceasta saptamana, clinica privata Polisano, din Sibiu, se aduaga pe harta centrelor de boli cardiovasculare care au incheiat contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru interventii chirurgicale. In acest fel, clinica privata va putea sa asigure servicii medicale gratuite pacientilor adulti cu patologie cardiovasculara si indicatie de chirurgie cardiaca si a vaselor mari, in baza statutului de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

Medicul Victor Costache, directorul medical al clinicii, a declarat in cadrul unei conferinte de presa in cadrul careia a anuntat incheierea contractului cu CJAS Sibiu, ca singurul centru din zona unde se vor efectua proceduri de by-pass coronarian, valvuloplastii sau protezari aortice, cu respectarea criteriilor medicale de includere in Programul National de Chirurgie Cardiovasculara, este Clinica Polisano.

El insusi un renumit chirurg cardiovascular ale carui competente sunt recunoscute pe plan national, a declarat ca impreuna cu Echipa Inimii pe care o coordoneaza, va efectua astfel de interventii in cadrul clinicii sibiene gratuit, in limita fondurilor disponibile. Bolnavii trebuie sa isi plateasca insa spitalizarea, (300 de lei/zi) plus 10 lei – coplata, costuri care, potrivit aceluiasi medic, sunt nesemnificative, in comparatie cu cele presupuse de o interventie chirurgicala.

 

Dr. Victor Costache

Prima operatie a fost deja efectuata in cursul acestei saptamani, pacientul fiind un barbat de 57 de ani, iar pentru aceasta interventie, CNAS va deconta aproximativ 6.000 de euro.

Practic, dupa cativa ani de demersuri si de eforturi, am reusit sa cream in Sibiu un centru de boli cardiovasculare, unde procedurile sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Este foarte important pentru sibieni si pentru cei din regiune, deoarece bolile cardiovasculare sunt cauza de mortalitate numarul unu in Romania. Deocandata nu putem opera copii si pacienti care reprezinta urgente medicale”, a declarat dr. Victor Costache, mentionand ca interventii chirurcicale de urgenta in cazul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare nu se fac nici la spitalele publice din Sibiu. Medicul a explicat ca pacientii care ajung la UPU si necesita astfel de operatii sunt transportati cu elicopterul SMURD la Institutul Inimii de la Targu Mures, cea mai apropiata unitate medicala specializata in astfel de cazuri.

 

Directorul medical al Clinicii Polisano a mai spus, in cadrul conferintei de [resa, ca pana la sfarsitul acestui an, aici se pot efectua interventii cardiovasculare decontate de CNAS in limita a 2,1 milioane de lei. „Pot fi inclusi in Program pacientii adulti cu patologie cardiovasculara si indicatie de chirurgie cardiaca si a vaselor mari, primita din partea unui medic cardiolog sau chirurg cardiovascular. La nivelul Clinicii Polisano exista cabinete specializate unde isi desfasoara activitatea medicii Echipei Inimii, chirurgi cardiovasculari sau cardiologi de prestigiu”, a subliniat dr. Costache.

In medie, o operatie cardiovasculara la clinica din Sibiu costa in jur de 56 mii de euro. Pacientii asigurati nu vor mai fi nevoiti sa plateasca aceasta suma, de acum inainte, costurile aferente spitalizarii fiind singurele ramase in sarcina bolnavului si a familiei acestuia.

In centrul de boli cardiovasculare de la Sibiu, astfel de interventii chirurgicale se efectueaza de aproximativ patru ani, perioada in care echipa coordonata de medicul Victor Costache a operat mii de pacienti, iar rata de mortalitate este de doar unu la suta.

In prezent, centre de boli cardiovasculare in care pacientii asigurati se pot opera gratuit sunt la Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara, Cluj, Targu Mures si Sibiu.

 


Adaugati un comentariu


 

*