Opt studenti de la UMF Carol Davila fac practica in spitale din Barcelona

28 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia vor fi selectati dintr-un prim lot de 75 de studenti care participa la un proiect derulat in parteneriat cu spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala.

 

studenti medicinaZilele acestea este in plina desfasurare faza finala a primei sesiuni din cadrul proiectului „Program de stagii de practica in chirurgie generala si ginecologica si consiliere profesionala pentru studenti la medicina”, pe care il deruleaza, in parteneriat, UMF Carol Davila si spitalul Sfantul Spiridon din CapitalaAsa cum v-am mai informat in SanatateaBuzoiana.ro, proiectul vizeaza facilitarea efectuarii de stagii de practica pentru studentii universitatii de Medicina bucurestene, acestia avand astfel ocazia sa isi imbunatateasca nivelul de cunostinte si sa deprinda mai usor abilitatile profesionale care le vor fi atat de necesare dupa terminarea facultatii.

Prima grupa, formata din  75 de studenti, a finalizat deja stagiul de practica si a sustinut examenul final, cei care au obtinut cele mai bune calificative urmand a beneficia de o bursa de 900 de lei , dar si de posibilitatea de a efectua un stagiu  intr-un spital din strainatate. Astfel, primii opt studenti care au primit cele mai bune calificative vor fi trimisi, in perioada urmatoare, sa efectueze un stagiu de pregatire practica in cadrul Spitalului  Mollet, din Barcelona.

 

studenti medicinaParticipantii la acest proiect sustin ca asteptarile le-au fost depasite, avand posibilitatea de a acumula si de a intelege cunostintele teoretice, dar si de a le proba practic, in fata cazurilor medicale prezentate de catre tutori.

La randul lor, coordonatorii programului spun ca, pe langa grupul tinta, constituit din studentii UMF Carol Davila, de acest proiect vor beneficia, indirect, si viitorii pacienti ai acestora, care vor avea astfel posibilitatea de a fi diagnosticati si tratati de tineri medici care au avut oportunitatea de interactiona si cu alte sisteme sanitare europene.

Programul a fost finantat din fonduri europene si va continua cu o noua etapa, in cadrul careia alti 75 de studenti vor face practica chirurgicala in cadrul aceluiasi spital, principalul obiectiv urmarit fiind cresterea adaptabilitatii acestora la primul loc de munca. Ramane de vazut cati dintre acesti studenti vor decide ca acest prim loc de munca sa fie intr-u spital din Romania sau vor alege calea strainatatii, ca multi dintre colegii lor, mai ales ca vor avea si posibilitatea, inca din timpul facultatii, sa ia contact cu activitatea dintr-un spital din strainatate si sa faca astfel o comparatie cu ce le ofera spitalele romanesti.

 


Adaugati un comentariu


 

*