Personalitati de renume international la Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici

Evenimentul va debuta peste o saptamana, reunind timp de trei zile peste 700 de participanti.

 

congres tineri medici (1)Peste o saptamana, in perioada 19-22 martie, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, vor organiza cea de 18-a editie a Congresului National pentru Studenti si Tineri Medici, manifestare stiintifica de traditie in lumea medicala. Ceremonia de deschidere a congresului va avea loc in data de 19 martie si va fi gazduita de sala Auditorium a Muzeului National de Arta, iar la congres si-au confirmat deja prezenta peste 700 de participanti din intreaga tara. Printre acestia, majoritatea studenti la medicina si medici aflati la inceput de cariera, se vor numara si aproximativ de 150 de nume sonore in lumea medicala atat pe plan national cat si la nivel international. Astfel, personalitati precum Catalin Copaescu, Ioan Lascar, Dan Mircea Enescu sau Raed Arafat se vor numara printre participantii le eveniment, sustinand prezentari de lucrari stiintifice pe teme de interes pentru tinerii si viitorii medici.

 

congres tineri medici (2)Printre lectori se numara si prof. dr. Simona Ruta ce isi propune dezbaterea unei teme intens mediatizate recent, avand la baza studii de cercetare in domeniul vaccinurilor bazate pe vectori virali in infectia Ebola, specialistul in neuropsihiatrie, dr. Cristian Andrei care va sustine o prezentare despre „Tendinta spre interpretare a mintii umane”, in timp ce  dr. Catalin Copaescu va aduce in discuţie impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat tip II.

Referindu-se la acest eveniment, Iulia Nicolae, coordonatorul administrativ al congresului, a declarat ca „inovatia in lumea medicala va fi elementul central, alaturi de teme interdisciplinare si sesiuni cu o remarcabila parte practica, integrate cu profesionalism in contextul societatii medicale romanesti. Congresul devine o adevarata traditie, un manifest stiintific al lumii medicale romanesti, ajungand sa reuneasca sub valori intelectuale comune, peste 700 de participanti din intreaga tara”.

 

congres tineri medici (3)Aceasta a mai precizat ca in vederea implicarii active si utilizarii integrative a cunostintelor acumulate, participantilor li se ofera ocazia de a se inscrie la workshop-uri de tipul deprinderii tehnicilor de chirurgie laparoscopica prin training pe simulatoare, exersarii nodurilor si suturilor, a anastomozelor digestive pe material suin, microdisectiei de embrion si fat, tehnicilor actuale in endoscopia interventionala moderna, dar si a celor ce presupun practica pe manechine si simulatoare de ultima generatie in domeniul cardiologiei interventionale sau al obstetricii. In total, pe parcursul celor trei zile ale congresului, vor fi organizate 20 de astfel de werkshop-uri care vor alterna cu sesiunile de prezentare a lucrarilor stiintifice de catre lectorii de prestigiu invitati la eveniment.


Adaugati un comentariu


 

*