Elite ale lumii medicale mondiale, la Congresul UMF Carol Davila

La cea de-a treia editie a manifestarii stiintifice sunt asteptati sa participe peste 3.000 de specialisti de renume national si international, din domeniul medical.

 

umf carol davilaUna dintre cele mai ample manifestari stiintifice din lumea medicala romaneasca va reuni la Palatul Parlamentului din Bucuresti, timp de trei zile, personalitati marcante ale lumii academice medicale, la cea de-a treia editie a Congresului UMF Carol Davila. La eveniment, organizatorii asteapta peste 3.000 de participanti, printre care si 13 invitati speciali, reprezentanti ai unor universitati de prestigiu din Europa si Statele Unite. Acestia vor sustine peste 100 de comuncari stiintifice, alaturi de reprezentanti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania.

Manifestarea stiintifica a crescut in amploare de la un an la altul, astfel ca la aceasta editie, comunicarile stiintifice vor avea loc in patru sali, consecutiv, „ceea ce va sustine si va accentua ideea de interdisciplinaritate, trasatura definitorie a conceptului care a stat la baza Congresului inca de la prima sa editie”, dupa cum se arata intr-un comunicat al UMF Carol Davila.

 

UMF Davila-SenatVor fi abordate tematici generoase si de mare actualitate, precum Transplantul hepatic pe intelesul tuturor; Diabetul gestational – o abordare multidisciplinara; Echinococoza, o maladie neglijata; Osteoporoza secundara; Progrese in pediatrie; Abordari interdisciplinare in cercetarea medicamentului; Actualitati in neurochirurgie; Actualitati in doagnposticul prenatal, genetica medicala si atitudine in sarcina; Urologie si oncologie: care sunt noutatile?; Medicina dentara – noutati in 2015; Noutati in oncologie: Romania vs Europa.

Potrivit organizatorilor, companiile farma vor organiza in cadrul  Congresului sase simpozioane, iar o expozitie ce va reuni doua sute de postere va putea fi studiata si/sau admirata pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.

 

Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu

Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu

In cadrul a unor ceremonii solemne se vor acorda, ca la fiecare editie a Congresului UMF Carol Davila, titluri de Honoris Causa unor personalitati importante din domeniul medicinei. Anul acesta, pretioasa distictie va fi inmanata prof. Milan Hora, prof. Szendroi Miklos, prof. Jean-Michel Cardot, prof. Guy Frija, prof. Abraham Fingerhut, prof. Alexandru Irimie si prof. Axel Heidenreich.

Referindu-se la acest eveniment, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila, a declarat ca „una dintre marile mele dorinte este aceea ca Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila sa acceada, intr-un viitor nu prea indepartat, in topul primelor 500 de universitati ale lumii. Avem multe premise sa ne atingem acest tel, iar congresul care va incepe maine este una dintre ele”.

 


Adaugati un comentariu


 

*