Ordinul Asistentilor reia cursurile EMC

1 august 2012 | 0 comentarii |

Primul curs are loc pe 6 august, este creditat cu 16 puncte si se desfasoara in sala de sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta.

 

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) Buzau anunta ca incepand cu acesta luna sunt reluate  cursurile de Educatie Medicala Continua (EMC).

Dupa o luna de pauza, asistentii medicali buzoieni au la dispozitie o oferta generoasa de cursuri prin care se pot perfection profesional si pot afla noutati legate de profesia pe care o desfasoara. Totodata, acestia isi completeaza portofoliul de credite necesare in fiecare an pentru a putea obtine dreptul de a continua sa-si exercite profesia.

Potrivit presedintelui interimar al OAMGMAMR Buzau, Elena Comanescu, “luna aceasta avem programate nu mai putin de 13 cursuri creditate EMC, dintre care membrii nostril isi pot alege sa participa la cele care ii intereseaza mai mult, potrivit specialitatii in care profeseaza fiecare. Primul curs cu care debuteaza aceasta noua serie are loc pe 6 august. Este vorba despre <Interpretarea EKG de baza> si este creditat cu 16 puncte EMC. Ne-am gandit ca organizand aceste cursuri la Buzau, membrii nostril au posibilitatea sa-si completeze necesarul de credite si perfectionarea profesionala intr-un timp mai scurt si cu o cheltuiala redusa”, arata presedinta Ordinului, mentionand ca si contributia participantilor este “adaptata la criza economica prin care trecem”.

 

Lista cursurilor programate in august de OAMGMAMR Buzau

 

Data

Tema cursului

Credite

 6 aug.2012

Interpretarea EKG de baza

16

 8 aug.2012

Urgente pediatrice

12

10 aug.2012

Epidemiologia si profilaxia infectiilor nosocomiale

10

13 aug.2012

Probleme ORL si oftalmologice la copil

12

15 aug.2012

Toxicologie clinica

12

17 aug.2012

Antioxidanti

12

20 aug.2012

Consimtamantul medical

15

22 aug.2012

Trombofiliile si complicatiile obstetricale

15

24 aug.2012

Managementul durerii si opiodele

15

27 aug.2012

Ingrijirea bolnavilor cu poliartrita reumatoida

8

29 aug.2012

Reabilitarea bolnavilor reumatici

15

31 aug.2012

Management in nursing

12

 

Cursurile se vor desfasura, incepand din aceasta luna, la sala de sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta, de la etajul 6. Durata fiecarui curs este de doua zile, cu incepere de la ora 13,00.

“Inscrierile se pot face anticipat, la sediul OAMGMAMR, dar si cu cateva minute inainte de inceperea cursului, in limita a 35 de locuri. Pentru a forma o grupa de curs sunt necesare minim 15 inscrieri, un numar mai mic de solicitari conducand la anularea, respectiv, la reprogramarea cursului. Odata cu achitarea taxei de inscriere, cursantul primeste o fisa pe care, dupa ce o va completa cu datele personale, o inapoiaza casierului. Prezenta la curs este obligatorie, iar la final, fiecare participant va sustine un test de evaluare la care trebuie sa acumuleze cel putin 70% din punctaj, pentru a obtine numarul de credite acordat cursului respectiv”, explica presedinta Comanescu, mentionand ca in curand vor fi programate si cursurile pentru luna septembrie, astfel incat fiecare dintre membrii Ordinului sa-si poata planifica din timp modul in care doreste sa obtina creditele EMC necesare continuarii exercitarii profesiei, precum si prioritatea pe care o acorda fiecaruia dintre acestea.

Amanunte despre fiecare curs, pe site-ul OAMGMAMR, sectiunea “documente”, sau cu un simplu click, AICI.


Categorii: Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*