Organizatia Mondiala a Sanatatii denunta reclamele ascunse la alimente nesantoase

12 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

 

Expertii organizatiei sustin ca aceste reclame sunt prezente in special pe continentul european, unde copiii sunt efectiv „bombardati” zilnic cu anunturi publicitare si reclame digitale ascunse.

 

copii fast food (2)Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii atrage atentia ca majoritatea copiilor din Europa sunt „bombardati” cu reclame digitale ascunse si anunturi publicitare care promoveaza alimentele bogate in grasimi, zahar si sare, ce le dauneaza sanatatii si contribuie la problema obezitatii de pe continent. Cercetatorii au cerut factorilor decizionali sa faca mai mult pentru protejarea copiilor de mesajele din reclamele la produsele de tip „junk food” de pe site-urile de internet, din jocuri si din alte forme de continut digital.

Potrivit lui Gauden Galea, expert al organizatiei in boli cronice si in promovarea sanatatii, accesul direct la copii al companiilor de publicitate si al producatorilor de alimente ar putea avea consecinte uriase atat economice cat si asupra sanatatii.

 

copii fast food (1)In conditiile existentei unui deficit in ceea ce priveste reglementarile eficiente sau controlul asupra marketingului digital, copiii sunt deseori expusi publicitatii on-line prin platforme digitale care colecteaza date personale.

Marketingul digital ii poate angaja pe copii prin experiente emotionale si amuzante si, in plus, ii poate incuraja sa impartaseasca prietenilor aceste experiente, potrivit raportului care descrie acest lucru drept „un cocktail dubios atunci cand e utilizat pentru a promova mancarea nesanatoasa”.

Circa doua treimi dintre copiii care au o greutate peste cea normala inainte de pubertate vor fi supraponderali in prima parte a vietii adulte si au un risc crescut de a dezvolta boli cronice, precum diabet, boli de inima si cancer la o varsta frageda. Aproximativ un sfert dintre scolarii din Europa sunt supraponderali sau obezi, se mai arata in raport.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*