Pediatrii din Sibiu protesteaza in strada de Ziua Copilului

Acestia vor participa la un miting organizat de parintii pacientilor lor, care cer autoritatilor construirea unui nou spital de pediatrie in oras.

 

Spitalul de Pediatrie Sibiu

Spitalul de Pediatrie Sibiu

Data de 1 Iunie, cand se sarbatoreste Ziua Copilului, va fi macata la Sibiu de un mars pasnic de protest. Parintii copiilor din oras si medicii pediatri doresc sa atraga astfel atentia autoritatilor locale si centrale asupra necestiatii construirii unui nou spital de pediatrie, intrucat cel existent nu mai poate asigura conditiile optime pentru un act medical de calitate. Initiativa a apartinut unui grup de parinti care au avut copiii internati in respectivul spital, iar medicii pediatri din unitatea sanitara au raspuns fara nicio ezitare invitatiei de a participa la marsul programat peste o saptamana. Marsul se va numi „Impreuna pentru sanatatea copiilor” si va fi pentru prima data cand medicii participa impreuna cu parintii si copii la o astfel de actiune, construirea unui nou spital de pediatrie fiind in beneficiul tuturor.

Parintii care vor organiza actiunea sunt aceiasi care, in urma cu cateva saptamani, s-au adresat Ministerului Sanatatii, dupa ce nu au li s-a permis sa se interneze impreuna cu copiii lor la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Raspunsul ministerului a fost unul favorabil, reprezentantilor spitalului fiindu-le transmisa dispozitia de a da curs solicitarii parintilor, precizandu-se ca pacientii sub 14 ani au acest drept de a fi internati impreuna cu unul dintre parinti.

 

mama si copil spital

Demersul parintilor a avut ca urmare demisia managerului Alexandru Mihut si a sefei Sectiei Boli Infectioase, care nu le permisese mamelor ce solicitasera acest lucru sa ramana internate impreuna cu copiii lor, dar asta nu a rezolvat problemele majore ale unitatii medicale.

La momentul scandalului, in sectia respectiva erau disponibile doar trei paturi pentru mamele care doreau sa se interneze, numarul acestora ajungand in prezent la 7. Exista promisiuni ca in urma lucrarilor de extindere va creste si numarul de paturi pentru parintii care solicita sa fie internati alaturi de copii, insa chiar si asa, problema spatiului ramane, solicitarile in acest sens fiind numeroase.

Cladirea in care isi desfasoara activitatea spitalul de pediatrie din Sibiu este una veche si nu mai poate satisface cerintele necesare asigurarii unui act medical de calitate, atat madicii de aici, cat si parintii, considerand ca singura solutie ar fi construirea unui nou spital, la standardele moderne.

 

sectie chirurgie pediatrica (2)Incurajati de succesul demersului facut la Ministerul Sanatatii, parintii sin Sibiu doresc acum sa sensibilizeze autoritatile si in privinta necesitatii construirii unui nou spital de pediatrie, iar un prim pas in acest sens va fi marsul pasnic pe care il vor organiza de Ziua Copilului. Se estimeaza ca la aceasta actiune vor participa aproximativ 200 de persoane, printre care se vor numara parinti, copii dar si medicii care isi desfasoara activitatea in prezent in vechiul spital.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu este un spital regional de urgenta unde sunt adusi copii bolnavi si din judetele limitrofe, aici urmand sa fie angajati in viitorul apropiat trei psihologi. Totodata, vor  fi atrasi si voluntari, care sa-i ajute atat pe parintii copiilor bolnavi, dar si pe medici, sa comunice fara a mai izbucni conflicte, asa cum s-a intamplat la inceputul lunii, cand mamelor care solicitau acest lucru nu li s-a permis sa ramana internate impreuna cu copiii lor.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*