Pericol de inundatie la spitalul din Ramnicu Sarat

In urma ploilor torentiale cazute aseara, subsolul unitatii medicare a fost in pericol de a fi inundat, insa pompierii au intervenit la timp, evacuand apa care se acumulase intr-un canal ce risca sa refuleze.

 

inundatie-subsolNatura s-a dezlantuit din nou in judetul Buzau, ieri dupa-amiaza si pana seara tarziu plouand torentia. Avertizarile meteorologice nu ne linistesc nici pentru astazi, cand Buzaul se afla sub cod portocaliu de ploi si vijelie, iar precipitatiile ar putea continua sa cada si in zilele urmatoare, pana la sfarsitul saptamanii, chiar daca se anunta si cresteri de temperatura.

Din fericire, deocamdata nu putem vorbi de pagube materiale insemnate. Probleme au fost insa create de aversele de ploaie cazute incepand cu dupa-amiaza zilei de ieri, cele mai mari cantitati fiind inregistrate in zona Ramnicu Sarat. Urmarile nu au intarziat sa apara, inca inainte de a se opri potopul, mai multe apeluri la 112 semnaland producerea de inundatii in mai multe gospodarii din oras, dar si la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat si la Muzeul Orasenesc, unde apa reusise sa ajunga in subsoluri.

In afara de cele doua institutii, alte 17 gospodarii au fost inundate aseara, echipajele de la Detasamantul de Pompieri din oras venind in ajutorul localnicilor afectati. Aproximativ 40 de pompieri dotati cu 11 motopompe si trei autospeciale au intervenit in gospodariile afectate si la cele doua institutii, reusind sa limiteze pagubele si sa evacueze apa adunata in urma ploii torentiale.

 

inindatii ramnicDin fericire, Spitalul Municipal nu a fost foarte afectat in urma incidentului, intrucat in subsol nu a reusit sa patrunda decat o cantitate mica de apa, ce nu a produs pagube. Potrivit managerului unitatii medicale, Adrian Danielescu, a fost o intrerupere de curent de o jumatate de ora, iar un canal care a refulat ne-a bagat ceva apa la BFT, dar s-a rezolvat totul de aseara, au venit prompt pompierii si cei de la Electrica si totul a revenit la normal, activitatea unitatii medicale nu a avut de suferit din aceste cauze”.

Pericolul ca subsolul sa fie inundat de apele unui canal care face fata cu greu debitului mare de apa cazuta intr-un timp scurt era destul de mare, astfel ca pompierii au intervenit la spital mai mult in scop preventiv, evacuand o cantitate importanta de apa din canalul respectiv, pentru a evita inundarea subsolului unitatii medicale.

Buzaul se afla in continoare sub avertizare meteorologica de cod portocaliu pentru precipitatii abundente, avertizare intrata in vigoare aseara la ora 22.00 si valabila pana astazi la ora 15.00. In aceasta situatie, evolutia fenomenelor meteorologice este permanent monitorizata prin Centrul Operational Judetean al I.S.U. Buzau, fiind activata Grupa Operativa pentru conducerea si coordonarea interventiilor.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*