Performanta academica, sustinuta de Kaufland

21 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Retailerul a acordat sase burse de studii unor tineri romani care studiaza medicina, farmacia sau se specializeaza in alte domenii, pentru a-si perfectiona pregatirea in universitati de top din spatiul germanofon.

studentiSase tineri din Romania vor fi sprijiniti financiar, in anul universitar 2016/2017, pentru a-si continua drumul catre excelenta academica, in cadrul unor renumite universitati din spatiul germanofon, anunta Kaufland Romania.

Subliniind importanta pe care o acorda excelentei, retailerul isi motiveaza gestul de a acorda aceste burse prin dorinta de a incuraja performanta si de a fi alaturi de tinerele valori in drumul spre excelenta academica la nivel international.

Au fost centralizate 55 de aplicatii, dintre care 30 de candidaturi au indeplinit criteriile necesare pentru a ajunge in urmatorul pas in procesul de selectie, respectiv, sa fi obtinut rezultate academice deosebite, sa ateste nivelul limbii germane printr-un certificat, sa fi avut pana in prezent experiente de voluntariat si sa fie admisi la o universitate din spatiul germanofon. (…) Acesti tineri vor primi, pe parcursul anului universitar 2016-2017, o bursa care le va permite sa se dedice studiului astfel incat sa continue sa obtina performanta academica”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei, in care se mentioneaza ca alegerea finala a rezultat in urma unui proces complex de analiza si verificarea obiectivelor urmarite in procesul de selectie.

 

Cei sase studenti castigatori

Cei sase studenti castigatori

Cei sase tineri castigatori ai burselor de studiu Kaufland sunt: Luana Draghiciu, Andreea Costa, Bianca Teodorescu, Iulia Ciobanu, Teodor Diaconu si Irina Susan, care vor fi „ambasadorii Kaufland in spatiul germanofon si vor beneficia de un program de dezvoltare.

Ne bucuram ca avem ocazia sa oferim sprijin tinerilor romani, facilitandu-le accesul la educatie internationala in universitati de prestigiu. Sustinem performanta si apreciem efortul acestor tineri care cauta sa atinga excelenta in educatie, de aceea suntem decisi sa ii sustinem. Programul s-a dovedit a fi o initiativa reusita si bine primita de tanara generatie. Am fost incantati sa cunoastem atat de multi tineri ambitiosi, curajosi si dornici sa contribuie prin experientele lor la dezvoltarea societatii din Romania”, a declarat Raluca Alexandru, coordonator Brand de Angajator, Kaufland Romania.

Initiativa a fost dezvoltata in parteneriat cu Liga Studentilor Romani in Strainatate (LSRS), pentru a incuraja tinerii romani care demonstreaza performanta academica si au nevoie de sprijin in aprofundarea studiului la universitati de prestigiu din spatiul germanofon.

 

studentiIata cum apreciaza castigatorii burselor, oportunitatea de care se vor bucura studiind in universitati de top din spatiul germanofon: Bursa de Studiu Kaufland pe care urmeaza sa o primesc reprezinta un sprijin financiar foarte important, oferindu-mi sansa de a ma concentra in totalitate pe studiu si de a-l termina intr-un timp cat mai scurt. Dupa finalizarea studiului si a masterului intentionez sa ma intorc in tara pentru a introduce un nou concept farmaceutic pe piata romaneasca Luana Draghiciu, studenta Facultatea de Farmacie si cea de Chimie din cadrul Universitatii Viena.

Pentru mine, bursa Kaufland reprezinta oportunitatea unor experiente noi ce isi vor pune amprenta asupra mea si, implicit, asupra perceptiei viitorului mediu in care voi lucra. Sunt studenta in anul doi la Medicina in cadrul Universitatii Ludwig Maximilians  din München si sunt de parere ca un om informat este un om competent, iar un om competent poate face comparatii, astfel incat sa aleaga varianta cea mai buna intotdeauna. Comparatiile se pot face doar pe baza experientei, iar experienta se obtine iesind din autohton” –  Bianca Teodorescu, studenta a Universitatii Ludwig Maximilians din München.

 „Aflandu-ma in ultimul an al facultatii, bursa acordata de Kaufland Romania mi-a usurat pe deplin efortul, intentionand sa imi finantez Repetitorium-ul pe decursul intregului an universitar, cursuri cruciale pentru absolvirea primului examen de stat”-  Andreea Costa, studenta a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene Viadrina Frankfurt (Oder). 

 

tineriMultumesc pentru sansa acordata, aceea de a ma sprijini financiar pentru a-mi putea trai in continuare visul pentru care am muncit de-a lungul anilor. In formularul de aplicare, cuvantul ,,performanta” s-a repetat indeajuns si asta m-a surprins placut, regasind acest concept in toate alegerile din decursul meu academic de pana acum. Scopul meu final insa este sa intorc un bagaj consistent de cunostinte la revenirea mea in tara, atasata fiind de familie si de valorile cu care am crescut si imi place sa cred ca voi reusi. Intoarcerea acasa nu mai reprezinta un moft, este aproape o datorie” – Iulia Ciobanu, studenta in cadrul Universitatii din Viena.

 „Inca din 2014 studiez Ingineria Electrica si Tehnologia Informatiei si ma bucur enorm sa primesc aceasta bursa de studiu ca o rasplata a realizarilor mele academic deoarece imi va permite sa ma dezvolt in continuare prin posibilitatea de a participa la activitati extracurriculare” – Teodor Diaconu, student la Universitatea Tehnica din München.

 „Bursa de studiu Kaufland imi va permite sa ma dedic in totalitate studiului, putand astfel sa aspir la rezultate cat mai bune in continuare. Pe parcursul celor 4 ani de studiu am avut onoarea de a fi acceptata in organizatia WU Top League, ce promoveaza studentii cu rezultate bune la invatatura. Oportunitatea de a arunca o privire in culisele unui retailer international precum Kaufland, prin intermediul unei practici, ar insemna o ocazie unica de a-mi largi orizonturile profesionaleIrina Susan, studenta in cadrul programului de master Strategie, Inovatie si Control Management in cadrul Universitatii din Viena.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*