Affidea preia reteaua Centrelor de diagnostic Hiperdia

28 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Este, probabil, cea mai importanta tranzactie de pe piata romaneasca a imagisticii medicale, dar suma nu a fost inca facuta publica.

 

AffideaDoua mari companii de pe piata medicala din Romania au anuntat ca fuzioneaza, in acest sens fiind semnat un acord angajant de achizitie. Astfel, centrele de diagnostic din reteaua Hiperdia vor intra in portofoliul Affidea, principalul furnizor de servicii de imagistica medicala si tratament al cancerului din Europa si totodata cel mai mare investitor si operator in cadrul Parteneriatelor Public-Private in domeniul sanatatii de pe continent.

Compania furnizeaza servicii de imagistica medicala de inalta performanta, medicina nucleara, tratament al cancerului  si analize de laborator in peste 175 de centre proprii din 14 tari europene, printre care si Romania, unde este prezenta pe piata servicilor medicale de 14 ani, detinand in prezent 17 centre. Numarul acestora va creste insa dupa preluarea centrelor de diagnostic ale retelei Hiperdia, o alta companie cu o larga reprezentare pe piata romaneasca, infiintata in 1997 si care ofera, in prezent, servicii de imagistica medicala, analize de laborator si consultatii clinice in cele 23 de centre medicale din 12 judete.

 

hiperdiaHiperdia este detinuta de fondul de investitii SouthEast Europe Equity Fund II si de Harkstede Holding, entitate inregistrata in Olanda.  Fondatorii companiei sunt  Aurel Tudose, Tiberiu Roth, Jacov Katz, Octavian Lebovici, Petru Goldfinger si Herman Rosner, iar in 1999, acestia au mai atras trei investitori israelieni pentru finantare.  Ulterior, in 2007, americanii de la Bedminster Capital Management au preluat un pachet de 65 la suta din actiunile companiei medicale intr-o tranzactie estimata la 15 milioane de euro, prin fondul de investitii SouthEast Europe Equity Fund II, constituit prin colaborarea dintre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si alte institutii internationale.

Tranzactia nu a fost inca finalizata, a fost semnat doar acordul de achizitie, in urmatoarea perioada asteptandu-se aprobarea organismelor de reglementare. Asteptam cu nerabdare, odata cu finalizarea tranzactiei, sa lucram indeaproape cu echipa Hiperdia si sa oferim in continuare pacientilor, medicilor si asiguratorilor, fie acestia publici sau privati, servicii medicale de calitate”, a subliniat dr. Radu Lupu Gorduza, CEO al Affidea Romania.

 

imagisticaCu prilejul semnarii tranzactiei, dr. Octavian Lebovici, CEO Hiperdia, a declarat ca „inca de la infiintare, in urma cu aproape 20 de ani, obiectivul principal al Hiperdia a fost acela de a oferi servicii de imagistica medicala de inalta performanta de calitate pentru a veni in intampinarea medicilor si pacientilor nostri in stabilirea unui diagnostic complet si corect. Selectarea unui nou partener pentru Hiperdia a fost o decizie pe care am analizat-o cu atentie si suntem convinsi ca Affidea reprezinta cea mai buna alegere. Aceasta tranzactie reprezinta garantia ca tot ceea ce am facut pana acum in Romania este apreciat si validat la cel mai inalt nivel de unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale din Europa”.

La randul sau, Dimitris Moulavasilis, CEO al Grupului Affidea, a precizat ca „alaturarea Hiperdia la reteaua Affidea reprezinta o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor din Romania. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale si excelenta operationala din cadrul Hiperdia. Acestea sunt valorile care ne aduc impreuna si sunt increzator ca alaturarea Hiperdia ne va intari mai departe pozitia de lider ruropean in servicii de imagistica medicala de inalta performanta”.

 


Adaugati un comentariu


 

*