Peste 3.000 de buzoieni, loviti de viroze si gripa in ultima saptamana

6 martie 2013 | 0 comentarii |

La Ojasca au fost inregistrate 53 de cazuri de gripa, dar  au inceput, sa se vindece, astfel ca 15 dintre ei iesit de sub monitorizare. Sunt insa aplicate in continuare masurile de izolare si supraveghere.

 

Virozele si gripa si-au facut de cap si au lovit masiv in buzoieni in ultima saptamana, dand de furca atat pacientilor, cat si medicilor si autoritatilor sanitare, nu mai putin de 3.188 de persoane fiind afactate de virusii care circula in acest sezon.

Gripa s-a extins in toata Sectia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, unde medicii au diagnosticat si aplicat antivirale la 53 de bolnavi internati aici cu afectiuni psihice, intre care, potrivit datelor furnizate de Biroul de presa al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau, 29 de bolnavi sub 45 de ani, alti 21 cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani, iar alti trei, mai varstnici de 64 de ani. Alte doua persoane din municipiul Buzau, o invatatoare si o functionara au fost afectate de virusul gripal AH1 in ultimele 10 zile.

Dr. Viorica Mihalascu, director adjunct Sanatate Publica in cadrul DSP, spune ca „toate cazurile de gripa au prezentat forme usoare sau medii de boala, iar pacientii de la Spitalul Sapoca – sectia Ojasca au inceput de ja sa se vindece, 15 dintre ei iesind de sub monitorizare. Sunt pastrate insa masurile specific de preventive, zilnic se face triaj epidemiologic, iar bolnavii au fost izolati, merg la toaleta dupa circuite bine stabilite si primesc masa intr-un spatiu in care nu au acces ceilalti pacienti. Au fost administrate peste 100 de doze de vaccin gripal atat pacientilor internati care prezentau risc ridicat de contractare a virusului cat si personalului medical si administrativ, iar personalul medical foloseste masti de protectie. Deocamdata nu s-a inregistrat niciun caz de imbolnavire in randul personalului medical”.

Tot in ultima saptamana, in judetul Buzau au fost raportate de medici nu mai putin de 2.356 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), cele mai multe afectand categoria de varsta 5-14 ani, la care s-au inregistrat 970 de bolnavi. Cei mai multi dintre pacientii care au manifestat viroze au prezentat insa forme usoare de boala, doar 11 dintre ei necesitand spitalizarea. In ultimele sapte zile au fost diagnosticati si 777 bolnavi cu pneumonie. La fel ca in cazul virozelor, si pneumoniile au afectat tot copiii cu varste mai mici de 14 ani, categorie de varsta la care s-au inregistrat 76 de bolnavi, 40 dintre ei fiind bebelusi mai mici de un an care au prezentat bronsiolite si pneumopatii acute si au necesitat tratament si supraveghere medicala de specialitate, in spital.

In judetul Buzau, in acest sezon au fost vaccinate impotriva virusului gripal 11.752 de persoane dintre cele 30.000 catagrafiate ca fiind cu potential risc de imbolnavire, DSP avand la dispozitie 13.000 de doze de vaccin.


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*