Peste 300 de asistente medicale din Buzau au urcat pe o treapta profesionala superioara, in noul an

3 ianuarie 2014 | 0 comentarii |

Ele au promovat examenul pentru gradul principal, iar in cel mult trei luni, Ministerul Sanatatii le va elibera certificatele care le vor conferi dreptul sa primeasca salarii marite.

 

Comanescu ...Peste 300 de asistenti medicali buzoieni au intrat in 2014 fericiti ca au fost promovati intr-o treapta profesionala superioara. Examenul pe baza carora au obtinut acest drept a fost organizat de catre Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica Buzau, in colaboare cu OAMGMAMR – Filiala Buzau.

 „Au fost depuse pentru inscrierea la examenul de grad principal 307 dosare, dintre care unul a fost respins fiind incomplet, iar celelalte 306 au fost admise. S-au prezentat la examen 305 candidati, inscrisi la specialitatile medicale sau farmacie. Examenele s-au desfasurat fara incidente, iar toti cei 305 candidati au obtinut punctaj corespunzator notei 7,00 sau mai mare, care le permite promovarea in gradul profesional superior”, a precizat Elena Comanescu, presedinta OAMGMAMR Buzau si presedinta a comisiei de examen .

Examenul a constat in rezolvarea unui Test-grila, cu 100 de intrebari cu cate trei variante de raspuns (din care unul singur corect), fiecare raspuns corect fiind notat cu un punct.

 

asistente spitalComisia de examen la nivelul judetului Buzau a fost formata din Elena Comanescu – presedinte, Camelia Apostol – vicepresedinte, Luminita Turcu – secretar, Maiana Munteanu, Rodica Vlad si Simona Penghea – membri, precum si dintr-un observator din partea SANITAS – Aura Cosma.

Filiala judeteana a Ordinului a asigurat inscrierea candidatilor, logistica si personalul necesar desfasurarii examenului, precum si desfasurarea examenul in sine, care a avut loc la Scoala Sanitara Postliceala „Florentina Mosora” din municipiul Buzau. Corectarea lucrarilor tip grila de verificare a cunostintelor si afisarea rezultatelor a revenit tot OAMGMAMR, Filiala Judeteana.

Colectivele tehnice care au asigurat buna desfasurare a examenului au fost compuse din 10 sefi de sali de examen, care au avut un rol foarte important in asigurarea coractarii lucrarilor si, respectiv, promovarea candidatilor”, a mai precizat Elena Comanescu, mentionand ca nu au existat contestatii, candidatii acceptand ca punctajul primit a fost corect.

In termen de 3 luni de la finalizarea examenului de grad principal, Ministerul Sanatatii intocmeste si elibereaza adeverintele de grad principal, pe baza carora cei 305 asistenti medicali care au promovat examenul vor fi incadrati si la o grila de salarizare corespunzatoare.

 


Categorii: Actual, Jobs, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*