Peste 300 de asistenti medicali buzoieni vor sa obtina gradul principal

13 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Ieri, 254 dintre candidate au sustinut testul-grila pentru specialitatea medicina generala, iar astazi au emotii alti 52 de candidati, care profeseaza in alte specialitati medicale sau in domeniul farmacie.

 

examen mosora _nAsistentii medicali buzoieni care se incadreaza in criteriile de promovare in gradul principal sustin, in aceste zile, examenul pe baza caruia pot obtine acest grad profesional. Potrivit legislatiei in vigoare, examenul este organizat de catre Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica judetene, in colaboare cu OAMGMAMR.

 „Au fost depuse pentru inscrierea la examenul de grad principal 307 dosare, dintre care unul a fost respins fiind incomplet, iar celelalte 306 au fost admise. Ieri, au sustinut testul grila cei 254 candidati inscrisi la specialitatea medicina generala, iar astazi sustin examenul ceilalti 52 asistenti medicali din judet care profeseaza in alte specialitati medicale sau farmacie”, a precizat Elena Comanescu, presedinta OAMGMAMR Buzau, presedinta comisiei de examen, mentionand ca ieri examenul a decurs in conditii bune, de maxima securitate si fara incidente, iar astazi, fiind mai putini candidati, considera ca lucrurile vor fi la fel de normale.

 

Comisie=OammrComisia de examen la nivelul judetului Buzau este formata din Elena Comanescu – presedinte, Camelia Apostol – vicepresedinte, Luminita Turcu – secretar, Maiana Munteanu, Rodica Vlad si Simona Penghea – membri, precum si dintr-un observator din partea SANITAS – Aura Cosma.

Filiala judeteana a Ordinului a asigurat inscrierea candidatilor, logistica si personalul necesar desfasurarii examenului, precum si desfasurarea examenul in sine, care are loc la Scoala Sanitara Postliceala „Florentina Mosora” din municipiul Buzau.  Corectarea lucrarilor tip grila de verificare a cunostintelor si afisarea rezultatelor revine tot OAMGMAMR, Filiala Judeteana.

Colectivele tehnice care asigura buna desfasurare a examenului sunt compuse din 10 sefi de sali de examen, care au un rol foarte important in asigurarea coractarii lucrarilor si, respectiv, promovarea candidatilor.

Alte trei persoane s-au ocupat de multiplicarea materialelor necesare, supravegherea candidatilor este asigurata de alti 15 membri ai OAMGMAMR care fac parte din Consiliul Judetean, iar alte doua persoane se ocupa de activitatea economico-financiara si de prelucrarea informatica a datelor.

 

Comnescu semneaza listaLa examenul de grad principal s-au putut inscrie candidatii care au absolvit cu cu diploma de absolvire/licenta sau echivalenta, scoala postliceala sanitara, liceul sanitar, un colegiu medical universitar sau o facultate de asistenta medicala/moase; au implinit, pana la data inscrierii la examen, cel putin 5 ani vechime in specialitatea inscrisa pe diploma si au achitat suma de participare la examen.

Pentru a fi declarati PROMOVATI, candidatii trebuie sa obtina la testul – grila minimum 70 de puncte, corespunzator notei 7,00”, explica presedinta comisiei de examen, Elena Comanescu.

Examenul propriu-zis consta in rezolvarea unui Test-grila, care contine 100 de intrebari cu cate trei variante de raspuns (din care unul singur este corect) si se desfasoara pe durata a 2 ore. Fiecare raspuns corect este notat cu un punct. Din setul de 100 de intrebari au fost elaborate 2 variante de test grila si grilele de corectura corespunzatoare fiecarei variante.

 

asistente spitalCorectarea grilelor de raspuns se face de catre responsabilul de sala, cu ajutorul grilei de corectura, in prezenta candidatului si a inca doi candidati din sala respectiva. Candidatii pot contesta rezultatul testului grila in termen de 24 de ore de la data comunicarii punctajului obtinut, iar contestatia se solutioneaza de comisia locala de examen, in 48 de ore de la data expirarii termenului de depunere a acesteia. Contestatiile cu privire la corectitudinea intrebarilor se transmit comisiei centrale si se solutioneaza in termen de 48 de ore. Dupa solutionarea contestatiilor, la sediul filialelor judetene si a municipiului Bucuresti ale OAMGMAMR se afiseaza, pe specialitati, in ordine alfabetica, tabelele nominale cu rezultatele finale obtinute de candidatii in cadrul examenului de grad principal.

In termen de 3 luni de la finalizarea examenului de grad principal, Ministerul Sanatatii intocmeste si elibereaza adeverintele de grad principal.

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*