„Plamanul curat, oxigenat al acestei tari”

6 martie 2014 | 0 comentarii |

Astfel a caracterizat actorul si regizorul de origine buzoiana Dan Puric, personalitatile culturale, sportive si diplomatice care au primit „pasaportul” de ambasador al turismului romanesc, in cadrul unei ceremonii organizata la MAE.

 

Ambasadorii Romaniei in lume

Ambasadorii Romaniei in lume

Este de notorietate faptul ca ne-au facut si continua sa ne faca mandri ca suntem contemporani cu ei, ca facem parte din acelasi popor si apartinem aceleiasi tari. A venit vremea ca si autoritatile sa le arate pretuirea pe care o merita si sa recunoasca faptul ca ei sunt cei care pot promiva cu adevarat sanatatea „genetica” a acestei natii.

Nadia Comaneci, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Helmuth Duckadam, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Dinu Sararu, Nicolae Voiculet, Ovidiu Lipan Tandarica si Constantin Chiriac au fost desemnati „ambasadori ai turismului romanesc” si au primit astazi, in cadrul unei ceremonii organizata la Ministerul Afacerilor Externe, pasapoartele diplomatice, de la ministrul Titus Corlatean.

Acest pasaport nu e numai un simbol nationalatunci cand va deplasati prin lume, el repeta inca o data stima, pretuirea si respectul nostru pentru tot ceea ce faceti dumneavoastra”, a afirmat in cadrul ceremoniei, ministrul Corlatean.

 

Dan Puric (drapta), cu pasaportul in mana

Dan Puric (drapta), cu pasaportul in mana

In numele personalitatilor care au primit pasapoarte diplomatice, actorul si regizorul de origine buzoiana, Dan Puric a multumit oficialilor pentru acest gest si le-a amintit ca aceste personalitati sunt, de fapt,  „plamanul curat al acestei tari”.

„Este onorant si pentru noi, ca artisti si ca sportivi de performanta, si pentru Ministerul de Externe ca, intr-un fel, oamenii care au muncit si au tinut asa Romania profunda cat au putut, iata, au fost scosi la suprafata printr-un gest al institutiei. Am sentimentul ca ei sunt plamanul curat, oxigenat al acestei tari”,a spus Puric.

 La randul sau, Nadia Comaneci a tinut sa aminteasca faptul ca „Am reprezentat Romania, intr-un fel neoficial, prin ceea ce am facut in cariera noastra si, dupa ce am terminat aceasta cariera a fost sa reprezentam Romania si ceea ce inseamna Romania pentru noi, pentru ca noi aici ne-am creat”.

Ilie Nastase a apreciat ca si pana acum, toti acesti oameni de valoare au reprezentat Romania, pentru ca „Noi, toti, ne identificam cu tara aceasta, intr-un fel. Toti ne-am nascut aici, vrem sa facem bine si e un lucru frumos ca s-au gandit acum si la noi. Noi si pana acum am reprezentat Romania”.

 

Pasaportul oferit de MAE

Pasaportul oferit de MAE

Pasapoartele diplomatice sunt acordate in mod exceptional unor personalitati marcante, care ne reprezinta tara in lume. Dincolo de prestigiu, un asemenea document permite si tranzitul mai rapid prin aeroporturi.

Primii  „ambasadori” desemnati ai turismului romanesc au fost: Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo si Gheorghe Zamfir.

Fiecare dintre persoanele desemnate vor indeplini misiuni oficiale in strainatate, in vederea participarii la diverse campanii de promovare a Romaniei, care vor fi mediatizate pe plan intern si international”, se precizeaza in comunicatul de presa al MAE, transmis cu ocazia inmanarii pasapoartelor diplomatice celor 12 personalitati ale Romaniei.

Evenimentul a avut loc in cadrul programului „Romania promovata de valori”, initiat de fostul ministru delegat pentru Turism, Maria Grapini.


Adaugati un comentariu


 

*