Prima Conferinta RoVaccin, peste o saptamana

7 martie 2013 | 0 comentarii |

In perioada 15-16 martie, Societatea Romana de Microbiologie, in parteneriat cu Ministerul sanatatii organizeaza prima editie a Conferintei Nationale „Actualitati in Vaccinologie”.

 

RoVaccin-2013

Cea mai eficienta metoda de combatere si eradicare a multor boli transmisibile este, la nivel, mondial, vaccinarea. In ceea ce priveste situatia campaniilor de vaccinare din Romania, in opinia publica sunt adesea difuzate informatii eronate, care nu vin de la specialisti avizati si care nu au fundament stiintific, ceea ce influenteaza negativ acoperirea vaccinala si eforturile autoritatilor de sanatate publica de a asigura sanatatea populatiei, asa cum s-a intamplat, de exemplu, cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin.

In incercarea de a clarifica si de a informa in mod corect aceste aspecte, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie –  RoVaccin 2013, in perioada 15-16 martie, la Bucuresti, avand ca partener institutional, Ministerul Sanatatii, precizeaza  Sanatatea Press, managerul evenimentului.

Aflata la prima editie, Conferinta RoVaccin 2013 vizeaza, intre altele, infomarea corecta cu privire la imunizarea prin vaccinare. Pe de o parte, evenimentul se adreseaza opiniei publice si mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbatute subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, iar pe de alta parte profesionistilor din sanatate, prin simpozionul stiintific dedicat Actualitatilor in Vaccinologie.

 

Conferinta RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema perceptiei publice referitoare la vaccinare, la care participa cei mai importanti actori implicati in programele de vaccinari din Romania. Este extrem de important ca publicul larg sa cunoasca adevarul legat de vaccinare si sa constientizeze impactul asupra sanatatii publice, iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corecta. Data fiind complexitate lui, speram ca acest eveniment sa aduca raspunsuri la cat mai multe intrebari legate de vaccinare si de rolul acesteia”, a declarat conf.univ.dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Prima parte a Conferintei RoVaccin 2013 aduce la aceeasi masa de discutii autoritati si experti in domeniul vaccinologiei si reprezentanti ai mass media, precum si ai societatii civile, inclusiv organizatii ale parintilor. Unul dintre principalele obiective este de a informa corect opinia publica prin mesaje bazate pe dovezi, oferite de profesionisti, precum si incurajarea unei comunicari eficiente medic-pacient referitoare la vaccinare.

Totodata, manifestarea urmareste facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete cu privire la managementul eficient al Programului National de Imunizare.

Partea a doua a Conferintei este dedicata profesionistilor din domeniul medical, implicati in programele de vaccinare, cuprinzand dezbateri si prezentari stiintifice.

Simpozionul reuneste medici epidemiologi, medici de familie, medici microbiologi, medici de boli infectioase, neonatologi si pediatri, ginecologi, pneumologi si alergologi, precum si medici rezidenti din specialitatile mentionate.


Categorii: Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*