Problemele nefrologiei si ultimele noutati in domeniu, dezbatute la Bucuresti

30 martie 2013 | 0 comentarii |

Eveniment stiintific ce are deja o traditie in lumea medicala, al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internationala, are loc in perioada 18-20 aprilie, in Capitala.

 

Prezidat de prof.univ. dr. Raymond Vanholder, presedintele Asociatiei Renale Europene si Asociatiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA) si prof.univ.dr. Mihai Voiculescu, presedintele Fundatiei „Acad. Marin Voiculescu”, congresul medical va imbina teoria stiintifica si practica atelierelor de lucru, pe parcursul a zeci de ore de dezbatere si transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, in perioada 18-20 aprilie.

La aceasta manifestare de inalta tinuta stiintifica vor participa medici nefrologi, internisti, de familie, cardiologi si rezidenti care vor putea afla cele mai noi informatii din domeniul nefrologiei si accesului vascular si vor putea participa activ in cadrul workshop-urilor desfasurate in locatiile evenimentului, precum si la Institutul Clinic Fundeni, anunta organizatorii evenimentului.

 

Imagine Congres 2012

Institutul Clinic Fundeni este partener pentru Congresul National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, avand in vedere ca in cadrul institutiei se vor organiza unele dintre workshopurile de specialitate dedicate medicilor nefrologi. In cadrul Clinicii de Medicina Interna si Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, zi de zi, specialisti de renume national ingrijesc pacienti cu boala cronica de rinichi. Multe dintre premierele din acest domeniu au avut loc aici si putem spune ca Institutul Clinic Fundeni a devenit o adevarata scoala de nefrologie romaneasca” a declarat dr. Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni.

Romanii ajung tarziu la nefrolog, deseori cand nivelul de creatinina depaseste 2,5 mg/dl, fie pentru ca nu sunt directionati intotdeauna catre specialist, fie din cauza ca avem de trei ori mai putini nefrologi decat ar fi necesar (avem 12 specialisti la un milion de locuitori, in timp ce Belgia, spre exemplu, are aproximativ 35). In plus, aproximativ 40% dintre nefrologii romani provin din alte specialitati medicale.

 

In cadrul celui de-al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, sunt invitati unii dintre cei mai reputati speakeri din domeniul nefrologiei, din Romania, dar si din strainatate. Co-presedintii evenimentului sunt: prof.univ.dr. Eugen Mota, presedinte Societatea Romana de Nefrologie, prof.univ.dr. Mircea Penescu, manager Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, prof.univ. dr. Goce Spasovski (Macedonia).

Dupa opt editii incheiate cu succes, am decis sa continuam traditia acestui eveniment, cu aceeasi inclinatie catre calitatea stiintifica. Manifestare de referinta pentru lumea medicala romaneasca, cel de-al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular urmareste sa aduca in prim-plan noutatile din domeniul nefrologiei si a dializei, precum si cele mai interesante dezbateri cu privire la diverse aspecte clinice ale acestei arii medicale” a declarat prof.univ.dr. Mihai Voiculescu, presedinte Fundatia „Acad. Marin Voiculescu”.

Tara noastra are aproximativ 70 de centre de dializa, iar fiecare pacient hemodializat costa peste 18.000 de euro.


Categorii: Eveniment, Medici

Adaugati un comentariu


 

*