Programul farmaciilor si spitalelor buzoiene, de Sarbatori

21 decembrie 2013 | 1 comentariu |

Buzoienii care vor avea nevoie de medicamete in perioada Craciunului si a Anului Nou nu au motive de ingrijorare, pentru ca mai multe farmacii vor asigura permanenta. Vezi programul dupa care functioneaza!

 

Farmacist Doina Nenu

Farmacist Doina Nenu

Sarbatorile Craciunului si Anului Nou sunt, in general, momente in care toata lumea se simte bine, petrece si se bucura alaturi de familie si prieteni. Exista, insa, si cazuri in care, fie din cauza exceselor alimentare sau bachice, fie  din cauza unor accidente sau alte cauze medicale, unii oameni au nevoie de medicamente sau chiar de interventia medicilor. Medicii de familie si cei din ambulatoriile de specialitate sunt liberi de Sarbatori, asa ca singura alternativa ramane Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean, respectiv, camerele de garda ale celorlalte unitati sanitare cu paturi din judet.

Spitalele buzoiene si centrele de permanenta functioneaza dupa programul normal de week-end, dupa cum a confirmat Directia de Sanatate Publica Buzau, iar farmaciile, asa cum am fost informati de Colegiul Judetean al Farmacistilor, si-au stabilit la randul lor programul dupa care vor asigura accesul la medicamente al celor care vor avea nevoie de medicamente, in perioada sarbatorilor.

Programul farmaciilor care asigura permanenta de sarbatori poate fi consultat in tabelul de mai jos:

farmacie1

Personalul medico-sanitar din cadrul SJUBZ isi va desfasura activitatea in mod normal in perioada Sarbatorilor de iarna, conform liniilor de garda si graficelor de lucru. In perioada 23.12.2013- 6.01.2014 Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, isi va desfasura activitatea cu intreg personalul pentru a acorda asistenta medicala numarului mare de solicitari din acesta perioada, a precizat Adriana Bratosin, purtatorul de cuvant al celei mai mari unitati medicale cu paturi din judet..

Chiar daca exista posibilitatile mentionate pentru tratamente si interventii de urgenta, nedicii atrag atentia sa nu se faca excese alimentare sau sa se consume alcool in cantitati exagerate de Sarbatori, pentru a se putea evita problemele medicale, mai ales in cazul in care s-a tinut post, iar o exagerare nu ar face decat sa destabilizeze organismul si sa strice sarbatorile atat celui care ar ajunge la spital, cat si ale familiilor care din aceasta cauza ar avea motive de ingrijorare, in loc sa se bucure si sa petreaca.


Categorii: Actual, Farmacii, Spitale

Comentarii (1)

  1. Elena Manea spune:

    MULTUMIM FRUMOS PT. GRIJA FATA DE CEI BOLNAVI! DUMNEZEU VA BINECUVINTEAZA, SUNT SIGURA!

Adaugati un comentariu


 

*