Promisiunea lui Raed Arafat: Zece oameni si trei masini pentru SAJ Buzau

3 septembrie 2012 | 0 comentarii |

La Consiliul National al Federatiei, liderii Sindicatului si Conducerea  Ambulantei  Buzau s-au intalnit cu oficiali din Ministerul Sanatatii.

 

In perioada 30 august-2 septembrie, s-a desfasurat, la Constanta, Consiliul National al Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania (FNSAR). La evenimentul care i-a avut ca invitati de seama pe Raed Arafat, subsecretar de stat si pe Razvan Vulcanescu, secretar de stat, ambii in cadrul Ministerului Sanatatii, au fost prezenti  si reprezentanti ai Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau, atat din cadrul sindicatului, cat si din administratie.

Potrivit precizarilor lui Ionut Stoicescu, liderul Sindicatului Ambulanta Buzau, la Constanta s-au dezbatut cele mai arzatoare probleme ale sistemului national de urgenta, respectiv Ambulanta, UPU si ATI, precum si forma finala a noii Legi a sanatatii, pe care Ministerul vrea s-o trimita in Parlament pentru a putea fi aprobata pana la sfarsitul acestui an.  

 

Deblocarea posturilor si plata orelor suplimentare

 

Printre temele luate in discutie, prioritara a fost cea a deblocarii posturilor din sistem, iar reprezentantii Ministerului Sanatatii au dat asigurari cu privire la 500 de  locuri de munca ce vor fi repartizate in curand, prin concurs, la nivel national. Buzaul spera sa aiba sansa sa primeasca cel putin 10 dintre acestea.

Noi am solicitat cel putin 10 posturi, cinci pentru ambulantieri si cinci pentru asistenti medicali, pentru a mai putea forma inca cinci echipaje. Definitivarea repartizarii se va face in cursul saptamanii viitoare, probabil prin intermediul unei videoconferinte”, a declarat Ionut Stoicescu, abia intors de la Conferinta, pentru www.sanatateabuzoiana.ro .

O alta tema pusa pe tapet de reprezentantii FNSAR a fost cea referitoare la plata orelor suplimentare pe care angajatii de la Ambulanta le-au efectuat ca urmare a deficitului mare de personal din sistem.

Numai la Ambulanta Buzau, potrivit raportarilor anului trecut, se acumulasera peste 20.000 de ore suplimentare lucrate de angajati si care deocamdata sunt considerate „activitati de voluntariat”. Si pentru aceasta problema au fost primite asigurari, iar in acest sens ministerele Sanatatii si cel al Muncii au dat aviz favorabil. Cheia este insa in mana Ministerului Finantelor, care gestioneaza banii si fara de care nu se poate lua o decizie concreta.

 

Innoirea parcului auto

 

O alta promisiune pe care oficialii MS au facut-o si pe care reprezentantii SAJ Buzau o doresc aplicata este aceea ca „pana la finalul anului in curs, sistemul de urgenta va beneficia de o innoire a 10% din parcul auto, ceea ce inseamna ca la Buzau ar putea ajunge doua sau trei masini noi pentru  interventiile de urgenta, cel mai probabil din categoria B, cu ambulantier si asistent medical”, a mai spus Stoicescu. Situatia a fost tergiversata din cauza unor probleme aparute intre furnizorii de ambulante si MS (in calitate de beneficiar), din cauza pretului.

Potrivit dr. Raed Arafat, derularea contractului de achizitii, inceput in 2008, s-a impotmolit din cauza pretentiilor furnizorilor, care au cerut actualizarea preturilor ambulantelor in raport cu inflatia monedei europene. Ministerul Sanatatii nu accepta insa sa schimbe termenii initiali ai contractului.





Categorii: Actual, Ambulanta

Adaugati un comentariu


 

*