Punct final pentru încă o ediție a programului Perform a+

Programul este derulat de compania Antibiotice Iași și se adresează studenților din ani terminali ai UMF Iași și rezidenților.

 

Zilele trecute s-a încheiat cea de-a treia ediție a programului Perform a+, pe care compania famaceutică Antibiotice Iași îl derulează în parteneriat cu UMF Iași, pentru a atrage și stimula interesul studenților din ani terminali și a rezidenților instituției de învățământ, ajutându-i să se orienteze în carieră și oferindu-le posibilitatea să lucreze în cadrul companiei.

La ediția dinacest an, derulată în perioada aprilie-iunie, au fost selectați 16 studenți și rezidenți, care au participat la o serie de activități, sub îndrumarea specialiștilor Direcției Medicale, Direcției Calitate precum și Direcției Tehnic și Producție din cadrul companieie farmaceutice ieșene.

Programul s-a adresat atât viitorilor medici, cât și viitorilor farmaciști, dându-le acestora ocazia să se familiarizeze cu diferite activități ce țin de procesul de dezvoltare a unui medicament, pornind de la conceptul de produs nou și până la obținerea autorizației de punere pe piață a acestuia.

 

Pe baza cunoștințelor dobândite, participanții au avut sarcina de a realiza, pe parcursul perioadei de pregătire, proiecte științifice individuale, cu teme ce au propus produse noi utilizate în terapia durerii și îmbunătățirii mobilității și rezistenței articulațiilor.

Câștigătorul concursului de proiecte din acest an a fost  Marian Mădălin Tudor, proaspăt absolvent al Facultății de Farmacie de la UMF Iași.

La finalul programului de pregătire de la Antibiotice Iași, acesta a declarat că am terminat facultatea de farmacie cu acest stagiu de practică, Perform a+. Urmează rezidențiatul. Când mă gândesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m-aş putea îndrepta. De aceea am căutat să fac practică în domeniul farmaceuticii industriale, în fabrici producătoare de medicamente. Aici, la Antibiotice, mi-a plăcut cursul în întregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare și oamenii care lucrează acolo, pentru că sunt tineri, energici și ambițioși”.

 

Specialiștii companiei farmaceutice s-au arătat impresionați de spiritul inovator al participanților, apreciind totodată nivelul ridicat de pregătire al acestora.

E o provocare să vezi tinerii absolvenți intrând în rolul de cercetător într-o companie de medicamente generice. Programul Perform a+, inițiat de Antibiotice, are ca scop identificarea și atragerea în companie a tinerilor farmaciști sau medici pasionați de cercetare, care au terminat sau sunt în ultimul an de facultate. Mulțumim studenților și rezidenților participanți, mulțumim colegilor noștri îndrumători și nu în ultimul rând , mulțumim UMF Iași!”, a declarat Mihaela Moșneguțu, directorul medical al Antibiotice Iași.

Cu  ovechime de peste 60 de ani în peisajul industriei farmaceutice românești, Antibiotice Iași a încheiat anul trecut cu un profit de peste 33,5 milioane de lei, având în prezent un portofoliuliu dedicat uzului uman ce cuprinde 136 de medicamente care acoperă 12 clase terapeutice. Dintre acestea, 37 de produse sunt medicamente esențiale, conform clasificării, adică medicamente care satisfac necesitățile de ocrotire a sănătății populației, utilizându-se în tratamentul celor mai răspândite boli. Tot anul trecut, prin procedură națională s-au obținut 7 noi autorizații de punere în piață pentru medicamente din clasele cardiovascular, antiinfecțioase și dermatologie și au fost notificate două noi suplimente alimentare.

 


Adaugati un comentariu


 

*