A patra ediție a programului „Perform a+” a ajuns la final

24 iunie 2019 | 0 comentarii |

Programul este derulat de compania Antibiotice Iași în parteneriat cu UMF Iași, fiind adresat tinerilor farmaciști și studenților la Farmacie.

 

În anul 2016, compania farmaceutică Antibiotice Iași a demarat, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, un proiect adresat studenților din ani terminali de la Facultatea de Farmacie a universității ieșene, dar și tinerilor farmaciști, în scopul atragerii acestora către domeniul industriei farmaceutice. Zeci de studenți și tineri absolvenți au beneficiat de instruire în cadrul proiectului, iar unii dintre ei au rămas să profeseze în companie.

Recent, programul Perform a+ și-a desfășurat cea de-a patra ediție, ai cărei câștigători au fost desemnați la finele săptămânii trecute, în urma unui stagiu de 10 săptămâni la finalul căruia fiecare dintre participanți și-a prezentat un proiect individual.

La această ediție au participat 10 studenți farmaciști, doctoranzi și masteranzi la Farmacie, selectați în prealabil,  care au urmat sesiuni de instruire teoretică și practică, susținute de specialiștii din cadrul companiei farmaceutice ieșene. Timp de 10 săptămâni, participanților la proiect le-au fost prezentate în sălile de curs și în laboratoare etapele de cercetare și de fabricație ale unui nou medicament, iar pe baza cunoștințelor acumulate, aceștia și-au realizat proiectele individuale pe baza cărora au fost evaluați la finalul stagiului de pregătire.

 

Tema principală a proiectului final a fost realizarea unui supliment alimentar sub formă de comprimate sau capsule. Tinerii aspiranți la o carieră în domeniul industriei farmaceutice și-au pus astfel în valoare cunoștințele și creativitatea, iar la final și-au prezentat, pe rând, proiectele în fața colegilor și a reprezentanților companiei Antibiotice, adăugândun ingredient secret – pasiunea pentru cunoaștere”.

Referindu-se la această ediție, farmacistul Maria Codreanu, managerul de proiect, a declarat că „a fost o nouă oportunitate pentru tineri  să își completeze cunoștințele dobândite pe băncile școlii cu aspecte practice și să cunoască nemijlocit ce presupun activitățile din industria medicamentelor generice. Pentru Antibiotice însă a fost o altă oportunitate de avea aproape tineri valoroși, cu potențial, ambițioși care ar putea să devină, la momentul oportun, membri în echipele noastre de cercetare sau fabricație a medicamentelor“.

 

Teodora Nebunu

Câștigătoarea celei de-a patra ediții a programului de formare a fost desemnată Teodora Nebunu, studentă în anul V la Farmacie, al cărei proiect individual a obținut cel mai bun punctaj. Cu prilejul festivității de premiere, aceasta a precizat că „unul din lucrurile pe care le-am descoperit aici este că trebuie să crezi în ceea ce faci ca și cercetător, în produsul pe care îl dezvolți,  pentru a avea suficientă tenacitate în a duce la bun sfârșit proiectul ales. Mă bucur că am avut această experiență care completează formarea mea ca farmacist și de faptul că e posibil ca în Iași, un viitor specialist, să poată urma un astfel de proiect”.

Programul „Performer a+” face parte din platforma educațională pe care compania ieșeană o dezvoltă, reunind peste 50 de participanți pe parcursul celor 4 ediții desfășurate, dintre care 10 au devenit angajați  în departamentele de cercetare, medical și producție ale producătorului de medicamente.

(Sursă foto: Antibiotice /Facebook)

 


Adaugati un comentariu


 

*