Reabilitarea sectiei Dermato-Venerice a SJU Buzau, supusa aprobarii in Consiliul Judetean

In acest scop, consilierii au fost convocati miercuri, in sedinta extraordinara, pe ordinea de zi afalndu-se si un alt proiect, referitor la achizitiile publice pentru anul in curs.

 

Consiliul Judetean Buzau

Consiliul Judetean Buzau

La jumatatea acestei saptamani, consilierii judeteni au fost convocati intr-o noua sedinta extraordinara, avand pe ordinea de zi doua proiecte de hotarari importante, care nu mai suporta amanare pana la sedinta ordinara care va avea loc la sfarsitul lunii.

Primul dintre proiecte se refera la aprobarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, precum si a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Eficientizarea energetica a cladirii Dermato-Venerice – Compartiment al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau”, care functioneaza in cadrul Sectiei exterioare a Spitalului Judetean de Urgenta, cunoscuta ca Spitalul Garlasi, intr-un spatiu in care pana acum 10 ani a functionat compertimentul pentru copii al Sectiei de Boli Infectioase. Cladirea este foarte veche si nu a intrat niciodata intr-un proces de reabilitare si modernizare complexa.

Proiectul urmeaza sa fie promovat spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020. Finantarea proiectului urmeaza a se face pe bani europeni, insa, inainte de a fi depusa documentatia pentru finantare, este nevoie de avizul consilierilor judeteni.

 

Compartiment Dermato-venerice - SJU Buzau

Compartiment Dermato-venerice – SJU Buzau

Compartimentul DV functioneaza in actuala locatie din 2007 cand, printr-o decizie a Consiliului Judetean, de a infiinta in spatiul de pe Bd. Balcescu, in curtea fostului Spital Bratianu, a Centrului de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism, a fost mutat in spatiul fostului compartiment de infectioase – copii, care a fost igienizat si recompartimentat, dar care nu a suferit o reabilitare si o modernizare completa, asa cum s-a intamplat cu Secia Pneumoftiziolofie si cu cea de Boli Infectioase.

„Este o cladire foarte veche, care nu a fost reabilitata si reconsolidata niciodata, iar avand in vedere specificul afectiunilor care sunt tratate aici, era necesara o investitie serioasa, pentru a aduce acest compartiment al Spitalului Judetean la standardele actuale. Este nevoie de reabilitarea termica si energetica, de recompartimentare si dotare, iar cea mai buna solutie pentru a oferi pacientilor conditii normale de acordare a serviciilor medicale este sa investim aici, profitand de posibilitatea accesarii fondrilor europene. Suntem sprijiniti in acest demers de specialistii Consiliului Judetean si speram ca in curand sa oferi bolnavilor si conditii hoteliere mai bune si aparatura performanta, nu numai servicii medicale de calitate”, a precizat managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Claudiu Damian.

 

Celalalt proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, de la ora 10.00 se refera la aprobarea formei actualizate a Programului de achizitii publice al Consiliului Judetean Buzau pentru anul 2017.

Dispozitia de convocare pentru sedinta extraordinara poate fi consultata AICI.

 


Adaugati un comentariu


 

*