Un nou spital de pneumoftiziologie a primit certificat de acreditare

Unitatea medicala functioneaza la Cluj, dispune de 230 de paturi si de aparatura de inalta performanta si functioneaza in subordinea Consiliului Judetean.

 

spitalul de pneumoftiziologie clujSpitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din  Cluj-Napoca a primit, zilele trecute, certificatul de acreditare din partea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii. Acest document atesta faptul ca unitatea indeplineste conditiile necesare pentru a acorda pacientilor servicii medicale de calitate, care sa raspunda tuturor solicitarilor, atat in cazul in care necesita spitalizare, cat si daca solicita diverse analize sau investigatii.

In baza acestui certificat, ministrul Sanatatii a emis un ordin prin care unitatea medicala de la Cluj este incadrata in categoria II, subcategoria II M, ordinul atestand faptul ca Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie dispune de un inalt nivel de dotare si incadrare a resurselor umane si ca furnizeaza servicii medicale cu un grad mare de complexitate, deservind atat populatia judetului Cluj cat si pacienti din judetele limitrofe. Avand in vedere ca unitatea medicala este monospecialitate si a fost incadrata in acelasi grad cu Spitalul Sfanta Maria din Capitala, nu este exclus ca in curand sa solicite acreditare si pentru transplant pulmonar.

Spitalul Leon Daniello se afla la primul ciclu de acreditare si a obtinut, la evaluare, un punctaj de 86,97 la suta.

 

tuberculozaComisia de experti care a efectuat aceasta evaluare a coniderat ca punctele forte ale spitalului sunt calitatea serviciilor medicale oferite, nivelul de pregatire si de performanta profesionala a corpului medical, comunicarea personalului cu pacientii si dotarea unitatii cu aparatura medicala performanta.

Certificatul de acreditare este valabil timp de cinci ani, fiind obtinut de unitatea medicala in urma unui proces foarte complex de certificare a criteriilor care trebuie indeplinite. In cadrul acestui proces, echipa de evaluare a adresat reprezentantilor spitalului nu mai putin de 2.900 de intrebari, referitoare in special la modul de desfasurare a actului medical precum si la organizarea si functionarea spitalului.

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Cluj este o institutie sanitara de monospecialitate care asigura, prin sectiile clinice si serviciile din structura, asistenta medico-chirurgicala complexa, curativa, preventiva si de recuperare a pacientilor cu afectiuni respiratorii tuberculoase si non-tuberculoase precum bronhopneumopatie cronica obstructiva, astm bronsic, patologie tumorala maligna si benigna, pleurezii, supuratii bronho-pulmonare.

Unitatea dispune de 230 de paturi, si functioneaza in administrarea Consiliului Judetean Cluj, care a suportat cea mai mare parte a investitiilor facute pentru obtinerea acreditarii.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*