Recomandări tehnice pentru protejarea instalațiilor interioare de alimentare cu apă

30 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de anotimpul rece, Compania de Apă recomandă buzoienilor să respecte recomandarile privind protejarea instalaților și să sesizeze orice problemă tehnică la Dispeceratul Companiei.

 

Știm cu toții că organismele vii au nevoie de apă pentru a trăi, iar cu atât mai mult, organismul uman are nevoie de o apa de calitate, pentru a se menține sănătos și a preîntâmpina riscul apariției unor boli infecțioase. Și mai știm ca orice durere a organismului se potolește, ca prin minune, dupa ce-i oferim corpului puțina apă. De asemenea, o plantă ofilită se inviorează, ca prin farmec, după primii stropi de apă. Și exemplele ar putea continua.

Este însă necesar ca apa să fie de calitate, pentru a oferi toate beneficiile de pe care le are. Iar prin investițiile din ultimii ani, Compania de Apă Buzău a făcut ca la robinetele buzoienilor să curgă apă corespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic, în acord cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Uniunii Europene privind calitatea apei potabile și introducerea planurilor de siguranță a apei. Astfel sunt eliminate riscurile de îmbolnăvire.

Și, pe deasupra, apa este mereu proaspătă, așa cum organismul  are nevoie pentru o hidratare corespunzătoare și pentru revitalizare.

 

Apropierea sezonului rece presupune însă și respectarea unor măsuri de ordin tehnic din partea consumatorilor, astfel că, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor interioare aferente alimentării cu apă, Compania de Apă S.A. Buzău transmite, printr-un comunicat de presă, următoarele recomandări tehnice:

–      în cazul în care contorul de apă este montat într-un cămin, asigurați-vă că acesta are capacul închis;

–      pentru protejarea contorului, robinetelor și țevilor, folosiți polistiren, vată minerală sau orice alt material izolant;

–      nu interveniți asupra apometrelor montate la limita de proprietate, ci anunțați imediat Operatorul de apă, printr-un apel la Dispecerat;

–      nu folosiți focul deschis sau apă fierbinte în încercarea de a dezgheța conductele.

Îi rugăm pe toți consumatorii noștri să semnaleze orice problemă tehnică la Dispeceratul Companiei (tel. 0238.715.438) și îi asigurăm că suntem pregătiți în permanență să gestionăm eventualele probleme cauzate de vremea rea”, se subliniază în închierea comunicatului CA Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*