Controale la stranduri, piscine si in taberele scolare

In aceasta perioada, inspectorii DSP Buzau verifica apele de imbaiere si respectarea normelor igienico-sanitare din taberele scolare din judet.

 

Pe fondul temperaturilor foarte ridicate, specifice acestei perioade, si al vacantei de vara care abia a inceput, in perioada urmatoare este de asteptat ca strandurile si piscinele din judetul Buzau sa fie luate cu asalt. Majoritatea acestora au fost deja deschise, chiar de la inceputul verii, iar de la acelasi moment au inceput si controalele inspectorilor de la Directia de Sanatate Publica, in aceste locuri de agrement.

Sunt verificate calitatea apelor de imbaiere din zonele neamenajate si din bazinele de inot, piscine si stranduri, respectarea prevederilor legale privind produsele biocide, conditiile de igiena, buna functionare a instalatiilor sanitare si alte aspecte care, nerespectate, ar putea pune in pericol sanatatea clientilor.

Echipele de control recolteaza periodic probe din apa piscinelor si bazinelor de inot, pe care apoi le supun analizelor de laborator, pentru a se stabili daca apa corespunde standardelor de calitate.

Inspectorii DSP spun ca, pana acum, nu au fost constatate nereguli in acest sens, insa controalele vor continua pe toata durata sezonului estival.

 

Tabara Poiana Pinului

Totodata, echipele de control ale DSP Buzau isi indreapta atentia, in aceasta perioada, in directia taberelor scolare din judet, care deja si-au primit primele serii de copii.

Si aici sunt verificate conditiile de igiena, curatenia din camerele in care sunt cazati copiii, respectarea normelor igienico-sanitare din salile de mese si din bucatariile in care este preparata mancarea, depozitele de alimente si sursele de apa din care beau copiii si se prepara alimentele.

Si in cazul taberelor scolare, inspectorii de la DSP recolteaza periodic probe din mancare si din apa potabila, care sunt apoi analizate in laborator, pana la acest moment nefiind sesizate niciun fel de nereguli, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Mihaela Voineagu. Aceasta a mentionat ca, in cazul depistarii unor neconformitati se vor aplica sanctiuni contraventionale si se vor stabili  planuri de remediere a deficientelor, potrivit legislatiei in vigoare, dupa care se efectueaza recontroale.

 

In tabara de la Poiana Pinului au ajuns, zilele trecute, si politistii din cadrul cadrul Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciului Rutier al IPJ Buzau, care au desafasurat aici o activitate preventiva.

Politistii au reusit, cu aceasta ocazie, sa capteze atentia unui numar de aproximativ 70 de copii si cadre didactice insotitoare, din mai multe judete, aflati in tabara de agrement. Au discutat cu acestia despre regulile pe care trebuie sa le respecte pentru a avea o vacanta fara incidente, in care sanatatea si integritatea fizica si psihica sa nu le fie puse in pericol.

Totodata, s-a abordat problematica accidentelor de circulatie, a prevenirii infractiunilor de furt, talharie si a oricaror fapte cu violenta.

Politistii le-au atras atentia asupra consecintelor consumului de substante interzise si ale postarii datelor personale pe retelele de socializare.

 

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*