64 de angajati ai SJU Buzau, promovati intr-o noua treapta profesionala

30 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Examenul a fost destinat asistentilor medicali debutanti, infirmierelor debutante si autopsierilor. Toti candidatii care s-au prezentat la examen au obtinut punctajul necesar urcarii in grad.

 

Saptamana trecuta a avul loc examenul pentru promovarea in gradul profesional superior a unor cadre medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. 65 de candidatii care indeplineau conditiile necesare avansarii in grad au participat la examenul organizat la sediul unitatii medicale si toti au obtinut punctaje de promovare.

Examenul a fost destinat asistenilor medicali debutanti, infirmierelor debutante si autopsierilor din cadrul SJU Buzau. Anuntul initial ii includea si pe asistentii medicali cu studii post-liceale care intre timp au absolvit studii superioare, dar acest examen s-a amanat pentru o data care urmeaza sa fie comunicata ulterior, intrucat unitatea medicala nu are prevazute, in bugetul pentru 2017, fondurile necesare, in consiliul director stabilindu-se ca acestea sa fie prinse in bugetul pe anul viitor.

 

In aceste conditii, spitalul a organizat examenul de promovare pentru celelalte trei categorii, la data si ora stabilite. Pentru asistentii medicali debutanti si infirmiere debutamte, testarea a constat in sustinerea unei probe scrise, iar in cazul postului de autopsier, examenul a constat intr-o proba practica. Din cei 65 de candidati inscrisi, la examen s-au prezentat 64, o candidata inscrisa la concursul pentru asistenti medicali absentand.

Cei mai multi candidati, 37 mai exact, s-au prezentat la examenul pentru promovarea in gradul profesional de asistent medical, la proba pentru infirmiere s-au inscris 26 de candidati, iar la cea pentru promovarea in gradul de autopsier principal s-a inscris un singur candidat.

Toti candidatii care au sustinut examenul au reusit sa obtina punctaje de promovare, iar astazi la ora 12.00 expira perioada petnru depunerea contestatiilor, insa e putin probabil sa existe vreo astfel de contestatie, avand in vedere ca toti candiatii au fost declarati promovati in gradul profesional superior.

 

La examenul pentru promovarea in gradul de asistent medical, cel mai bun punctaj l-au obtinut Maria Madalina Dedu si Marina Luminita Dumitrescu, ale caror lucrari la proba scrisa au fost notate cu 98 de puncte.

La examenul de promovare din gradul de infirmiera debutanta la cel de infirmiera s-au inscris 28 de candidati si toti au fost declarati admisi dupa sustinerea probei scrise. Cel mai bine pregatite s-au dovedit a fi Cristina Doinita Burlacu si Carmen Eugenie Tabirca, ambele fiind notate cu 94 de puncte, urmate de Nicoleta Cristea, cu 93 de puncte.

Cea mai buna notare dintre toti candidatii care au sustinut examenul de promovare in grad profesional a obtinut-o insa Florin Popa, cel care a sustinut ptoba practica pentru promovarea in gradul de autopsier principal, care a fost declarat admis cu un punctaj de 99,33 de puncte.

Saptamana aceasta, mai exact in zilele de 2 si 3 noiembrie, OAMGMAMR Buzau va organiza examen de promovare in grad principal a asistentilor medicali si moaselor.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*