Multi veniti, putini alesi la concursul pentru posturile de asistenti la Spitalul Judetean Buzau

11 februarie 2016 | 2 comentarii |

Din pacate, si de aceasta data s-a demonstrat slaba pregatire a absolventilor scolilor postliceale sanitare, cei mai multi dintre candidatii care s-au prezentat la proba scrisa nefiind in stare sa obtina punctajul minim pentru a se califica pentru proba orala.

 

asistenti-118Ieri a avut loc proba scrisa a examenului pentru ocuparea posturilor de asistenti medicali scoase la concurs de Spitalul Judetean Buzau, in cadrul celui mai mare concurs de angajari organizat de unitatea medicala in ultimii 15 ani. Numarul mare de locuri de asistenti medicali si asistenti medicali debutanti a atras si un numar pe masura de candidati. La finalul perioadei de inscriere erau consemnati 221 de pretendenti pentru cele 52 de posturi de asistenti.

In acelasi timp, pentru cele 20 de posturi de medici scoase la concurs cam in aceeasi perioada, doar 4 candidati s-au aratat interesati, directorul medical al spitalului, medicul Stanciu Paraschiv explicand ca interesul atat de mare pentru posturile de cadre medii se datoreaza faptului ca in judet exista patru sau cinci scoli postliceale sanitare, care scot in fiecare an zeci de absolventi, pe banda rulanta.

Si  cererea la nivelul judetului este mare, insa nu intotdeauna, cantitatea este sinonima cu calitatea, iar acest fapt s-a dovedit o data in plus cu ocazia primei sesiuni de examen ce a avut loc ieri,  rezultatele fiind foarte slabe, la fel ca si in cazul celorlalte concursuri organizate in anii trecuti. Astfel, dintre cei 221 de candidati inscrisi, 6 nu s-au mai prezentat, testele grila fiind sustinute de 215 persoane care au concurat pentru cele 52 de locuri.

 

asistenti-112Candidatii au avut de raspuns la 100 de intrebari tip grila, fiecare raspuns corect fiind notat cu un punct.  Pentru a promova, era nevoie ca un candidat sa adune cel putin 50 de puncte, adica sa raspunda corect la jumatate din intrebarile primite. Examenul a decurs fara probleme, iar corectarea lucrarilor a fost finalizata in cursul acestei zile, rezultatele fiind insa dezamagitoare. Astfel, din cei 215 candidati, doar 60 au reusit sa intruneasca cel putin 50 de puncte si sa fie declarati promovati pentru proba urmatoare, programata saptamana viitoare.

*Rezultate proba scrisa pentru asistent medical, AICI 

Concurenta cea mai mare a fost pe singurul post de asistent de farmacie scos la concurs, post pentru care s-au inscris 15 candidati. Dintre acestia, doar trei au fost insa declarati promovati, iar departajarea se va face dupa sustinerea probei orale, cel care va avea punctajul cel mai mare urmand a fi si castigator.

*Rezultate proba scrisa asistent medical farmacie debutant, AICI

 

asistenti-117Cele mai multe locuri 40 – au fost scoase la concurs pentru asistentii debutanti, in consecinta aici fiind inregistrat si cei mai multi candidati inscrisi. Tot aici s-a aplicat cel mai bine principiul enuntat in titlul acestui articol, pentru ca din 188 de candidati inscrisi pentru cele 40 de locuri, doar 49 au reusit sa atinga baremul minim de 50 de puncte. In ceea ce priveste posturile pentru asistentii medicali, pe cele 11 locuri au concurat 18 candidati, iar din acestia doar 8 au fost declarati promovati.

La concursul pentru postul de asistent de farmacie debutant, cel mai mic punctaj obtinut de un concurent a fost de 33 de puncte, in timp ce punctajul cel mai bun a fost obtinut de Cristina Ciobanu, notata cu 98 de puncte. La proba pentru ocuparea unui post de asistent medical, ultimul candidat pe lista a fost notat cu 31 de puncte, iar ultimul candidat declarat admis a obtinut 52 de puncte. La aceasta sectiune, cea mai buna notare a fost de 72 de puncte, apartinand candidatei Maria Voicu, cea care ocupa astfel primul loc pe lista admisilor.

Cel mai mic punctaj a fost obtinut la proba destinata asistentilor medicali debutanti, ultimul candidat pe lista fiind notat doar cu 21 de puncte din 100 posibile. Cinci candidati au fost admisi „la mustata”, obtinand 50 de puncte, in timp ce candidatul cel mai bine pregatit a fost Pompilia Mihaela Patrascu, notata cu 84 de puncte.

*Rezultate proba scrisa pentru asistent medical debutant AICI

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (2)

  1. Claudia Rotariu spune:

    Buna seara. Sunt interesata de un concurs pentru un alt județ. Ati putea publica grila de examen? Ca sa ne facem o idee despre intrebari. Multumesc

    • Cristina spune:

      Stai linistita Claudia…….. ca daca nu ai bani nu iei….imi pare rau pt, tine… oricum bafta! la acest examen am fost pacaliti pe fata..

Adaugati un comentariu


 

*