Asistentii medicali debutanti, picati „pe capete” la examenul de la SJU Buzau

Mai mult de jumatate din candidatii care s-au prezentat la proba scrisa a concursului de angajare nu au fost capabili sa obtina punctajul minim de promovare.

 

asistenti-118In urma cu putin timp au fost anuntate rezultatele probei scrise a concursului pe care candidatii care doresc sa devina asistenti medicali in cadrul Spitalului Judetean Buzau, l-au sustinut in cursul zilei de ieri.

Si de aceasta data, rezultatele au fost dezastruoase la sectiunea destinata asistentilor medicali debutanti, peste jumatate dintre candidatii care s-au prezentat la concurs demonstrand ca nu au nivelul minim de pregatire teoretica petnru a ocupa o astfel de functie. Vina pentru slaba pregatire dovedita de unii dintre candidati nu le apartine in exclusivitate, aceasta poate fi impartita cu scolile sanitare in care acestia s-au format, dar si nivelului de complexitate al subiectelor pe care le-au avut de rezolvat. Avand in vedere numarul mare de candidati pe locurile scoase la concurs, Comisia de examinare a formulat subiecte de complexitate peste medie, astfel incat sa se poata face o diferentiere clara a nivelului de pregatire. Suntem insa multumiti de faptul ca dintre cei care au promovat proba scrisa sunt multi care au obtinut punctaj mare, asa ca avem sperante ca la final sa ramanem cu asistenti medicali bine pregatiti, sa nu ne mai confruntam cu cazuri in care desi au trecut de examen, in sectie se dovedesc incapabili sa-si faca meseria”, a explicat directoare de ingrijiri a spitalului, Luminita Turcu.

 

asistente sf. spiridonLa examen s-au prezentat 214 dintre cei 219 candidati inscrisi pentru cele 38 de posturi de asistent medical debutant, cei cinci absenti fiind respinsi din start. Pe principiul „multi veniti, putini alesi”, dintre cei 214 candidati prezenti in sala, doar 96 au reusit sa obtina punctajul necesar pentru a promova in etapa urmatoare.

Prima pe lista admisilor este Maria Balan, care a reusit sa obtina la proba scrisa 92 de puncte din 100 posibile, urmata la numai un punct de Viorica Avramescu, notata cu 91 de puncte. Au urmat 10 candidate care au obtinut intre 81 si 89 de puncte, iar alte 16 au avut peste 70 de puncte, in timp ce ultimii noua candidati promovati au obtinut, la egalitate, punctajul minim, de 50 de puncte. La polul opus, cel mai mic punctaj cu care s-a picat a fost 17, iar primii picati „sub linie” au fost notati cu 48 de puncte.

 

asistente spitalIn ceea ce priveste examenul scris pentru cele cinci posturi de asistent medical principal, dintre cei 18 candidati care au sustinut aceasta proba, 13 au fost admisi si cinci, respinsi.

Claudia Fulgeanu a reusit sa obtina cea mai buna notare, cu 95 de puncte, urmata de Atena Stan, cu 91 de puncte, alte trei candidate au avut peste 80 de puncte, una peste 70, alte doua peste 60, iar cele mai multe intre 51 si 58 de puncte.

Cea mai mare nota in cazul candidatilor respinsi a fost de 48 de puncte, iar ultimul clasat pe lista a fost notat cu 30 de puncte.

La aceasta categorie, Luminita Turcu a precizat ca subiectele au fost destul de dificile, iar felul in care au fost rezolvate arata ca asistentele admise au intr-adevar experienta si, acolo unde au lucrat pana acum, si-au facut datoria cum trebuie. Participarea la concurs a multor candidate care au lucrat pana acum mai ales in cabinete medicale private este explicata prin faptul ca in sistemul public s-au majorat salariile considerabil si exista promisiuni de noi majorari, care insa in sistemul privat ar putea sa nu se intample.

Tot ieri s-a sustinut si poba scrisa pentru ocuparea unui post de asistent medical debutant de Radiologie, singurul candidat care s-a prezentat fiind declarat admis, cu 65 de puncte.

Candidatii nemultumiti pot depune contestatii pana luni, iar marti, pe 14 martie, vor fi afisate rezultatele finale.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*