Rezultate onorabile după prima probă a concursului de angajare pentru Centrul de Sănătate Pârscov

16 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

O mare parte a candidaților s-au dovedit bine pregătiți la proba scrisă, astfel că „bătălia finală” se va da la proba de interviu, programată pentru vineri.

 

Ieri a avut loc prima probă a concursului pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău îl organizează în vederea angajării de personal auxiliar pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, care ar trebui să fie dat în folosință la sfârșitul acestei luni. Pentru cele 17 posturi de asistenți medicali și îngrijitoare s-au înscris la concurs 81 de candidați, 36 optând pentru cele 6 posturi de asistenți medicali debutanți, 20 pentru cele 6 posturi de asistenți medicali și 25 pentru cele 5 posturi de îngrijitoare.

Astăzi au fost anunțate rezultatele după susținerea probei scrise, iar acestea sunt încurajatoare. Acestea au fost diferite de cele de la concursurile organizate pentru posturi similare la nivelul SJU Buzău, când au fost consemnate rezultate sub orice critică, iar unii dintre candidați s-au dovedit total străini de specificul postului pentru care concurau, deși aveau absolvită o școală de specialitate. De această dată, candidații interesați de posturile de la Pârscov s-au dovedit ceva mai bine pregătiți și nu au mai picat „pe capete” după prima probă, mulți dintre ei reușind să obțină baremul minim de 50 de puncte. Au existat și de această dată candidați respinși, însă cel mai mic punctaj a fost 34, nefiind consemnate situați jenante de candidați notați cu doar unul sau două puncte.

 

Așadar, pentru posturile de asistenți medicali debutanți, unde a existat cea mai mare concurență, de șase candidați pe loc, din totalul de 36 de candidați care au susținut ieri proba scrisă, au promovat 27, iar 9 au fost respinși, nereușind să treacă de pragul de 50 de puncte.

Prima pe lista admișilor la la proba scrisă este Oana Alexandra Chircu, care a obținut 91 de puncte din 100 posibile, fiind secondată de Anca Valentina Filipache și Claudia Ștefania Nistor, ambele cu câte 89 de puncte. Ultimul admis a obținut la limită 50 de puncte, iar primul candidat „sub linie” a fost notat cu 45 de puncte.  Cea mai mică notare obținută la această probă de pretendenții la un post de asistent medical debutant a fost de 36 de puncte.

Pentru celelalte șase posturi de asistent medical s-au prezentat la poba scrisa 18 candidați din cei 19 înscriși, astfel că au concurat șase candidați pe un loc. În afară de candidatul absent, care a ieșit automat din cursă, au mai fost respinși trei candidați, care nu au reușit să obțină cele 50 de puncte necesare accederii în etapa următoare.

 

Cea mai buna notare, de 86 de puncte, a fost obținută de Daniela Ioana Lemnaru, iar ultimul candidat admis a fost notat cu 53 de puncte. În ceea ce îi privește pe cei trei candidați respinși, aceștia au fost notați cu 46, 45, și 40 de puncte. În cursa pentru cele șase posturi au mai rămas, așadar, 15 candidați, care vor susține vineri proba de interviu.

Cei mai mulți respinși s-au consemnat însă la concursul pentru cele cinci posturi de îngrijitoare. Astfel, din cei 25 de cndidați, 11 au fost eliminați din concurs în urma probei scrise obținând punctaje sub barem, care au variat de la 48 la 34 de puncte.

Cea mai bună notare a obținut-o Ninela Dima, cu 98 de puncte, urmată la mare distanță de ocupanta locului al doilea, Daniela Lucreția Ianculeasa, cu 84 de puncte. La polul opus, ultimul candidat pe lista admișilor a fost notat cu 50 de puncte, la proba de interviu urmând să participe 14 candidați rămași în cursă.

Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute la proba scrisă au posibilitatea să depună contestații, până la data de 17 ianuarie, ora 12.00, ceea ce înseamnă că numărul celor care ar putea accede la proba practică/interviu s-ar mai putea schimba.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*