Liftierii „le-au dat clasă” pompierilor la concursul de angajare de la SJU Buzău

Totodată, din cei cinci candidați înscriși pentru postul de referent la Serviciul de aprovizionare și transport, au rămas în cursă numai doi.

 

Rezultate slabe obțiunute de candidații înscriși pentru posturile de referent de specialitate, liftier și pompier, la proba scrisă a concursului de angajare organizat de Spitalul Județean de Urgență Buzău. O parte dintre cei ale căror dosare fuseseră aprobate au renunțat în ultimul moment să se mai prezinte la concurs, iar cei care s-au prezentat la prima probă – cea scrisă- au demonstrat că nu erau foartebine pregătiți. Prin urmare, o parte dintre aceștia au fost respinși iar cei care au reușit să promoveze au obținut punctaje destul de modeste, care le dau însă dreptul să participe la proba de interviu.

Cei mai nepregătiți s-au dovedit a fi tocmai cei care au candidat pentru postul care implica cea mai mare responsabilitate, respectiv postul de pompier în cadrul Serviciului administrativ al spitalului. Concurența pentru acest post a fost de patru pe loc, dar din cei patru pretendenți, unul nu s-a prezentat iar ceilalți trei nu au reușit să întrunească baremul minim, rezultatele obținute fiind departe de pragul de 50 de puncte, necesar promovării.

Astfel, cea mai bună notare a fost de doar 15,33 de puncte, urmată de 13 puncte , iar candidatul cel mai slab pregătit a obținut doar 7,66 de puncte. În consecință, niciun candidat nu a reușit să treacă de proba scrisă, astfel că postul vacant de pompier va ramâne în continuare neocupat.

 

La polul opus, cel mai bine pregătiți s-au dovedit candidații care au optat pentru cele două posturi de liftier, în cadrul aceluiași serviciu administrativ. Toți cei patru candidați care trecuseră de etapa selecției dosarelor s-au prezentat la proba scrisă și toți au reușit să obțină punctaje care îi califică la proba de interviu.

Cea mai bună notare a obținut-o Claudiu Morarescu, notat cu 77,33 de puncte, în timp ce candidatul de pe locul al doilea a obținut 72 de puncte. Ultimii doi candidați au obținut punctaje aproape de limita pragului minim, respectiv 54,66 de puncte și 50,33 de puncte.

Prin urmare, toți cei patru candidați vor participa la proba de interviu care se va susține joi, în sala de ședințe a SJU Buzău, de la ora 14.00.

 

Surprize neplăcute au oferit și candidații care s-au înscris pentru postul de referent III la Serviciul de aprovizionare și transport, post pe care era cea mai mare concuremnță. Cinci candidați erau înscriși în cursă la data susținerii probei scrise, însă doi dintre ei au renunțat să se mai prezinte la examen, așa că în sală au fost prezenți doar trei dintre candidați.

Unul dintre aceștia a făcut mai mult act de prezență, întrucât a fost notat doar cu 3,5 puncte, ceilalți doi reușind să obțină 53 , respectiv 76 de puncte, calificându-se astfel pentru proba de interviu.

În urma acestor rezultate la proba scrisă, atât pentru posturile de liftier, cât și pe cel de referent, concurența este de doi candidați pe loc, câștgătorii concursurilor urmând a se stabili în urma interviului.

Astăzi, la ora 12.00, expiră termenul până la care candidații nemulțumiți după proba scrisă pot depune contestații, iar rezultatele acestora vor fi afișate mâine.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*