Noi examene de promovare in grad, la SJU Buzau

17 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Asistentii medicali debutanti si infirmierele debutante care indeplinesc conditiile de incadrare in grad profesional superior se pot inscrie la examenul organizat de unitatea medicala.

 

UPDATE:Sustinerea examenului de promovare in grad profesional pentru asistentii medicali care au solicitat trecerea de pe functia de asistent medical studii postliceale in cea de asistent medical studii superioare in domeniul medical, se amana. In sedinta comitetului director nu s-a aprobat promovarea acestora, deocamdata, avand in vedere ca posturile ocupate prin concurs au fost aprobate prin statul de functii la nivel de studii postliceale si nu au fost prevazute in bugetul aprobat pe anul 2017.

 

Abia s-au incheiat concursurile de angajare a unor asistenti medicali si infirmiere, iar 17 posturi de medic au fost scoase la concurs, ca Spitalul Judetean de Urgenta Buzau organizeaza o noua serie de examene. Peste mai putin de doua saptamani, mai exact in data de 26 octombrie, asistentii medicali debutanti si infirmierele debutante care indeplinesc conditiile de promovare in grad, vor putea sustine examenele care le vor aduce si salarii mai bune. Procedura de organizare si desfasurare a concursurilor a fost aprobata, astfel ca, la data respectiva, au fost anuntate concursuri, pentru patru categorii profesionale. Candidatii care indeplinesc conditiile necesare isi pot depune dosarele de inscriere la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, pana la data de 23 octombrie.

Astfel, unitatea medicala a anuntat organizarea examenului pentru promovarea din gradul de asistent medical cu studii post-liceale la gradul de asistemt medical cu studii superioare, candidatii trebuind sa detina diploma de licenta in specialitate pentru a putea participa la concurs.

O alta categorie profesionala pentru care SJU Buzau organizeaza concurs vizeaza promovarea asistentilor medicali debutanti la gradul de asistent medical, iar pentru a participa la acest examen, candidatii trebuie sa aiba cel putin sase luni vechime in activitate.

 

SJU Buzau va organiza concurs si pentru promovarea infirmierelor debutante la gradul de infirmiera, in acest caz fiind necesara absolvirea cursului pentru infirmiere si cel putin 6 luni vechime in activitate.

Cel de-al patrulea concurs care se va desfasura pe 26 octombrie este cel de promovare din gradul de autopsier la cel de autopsier principal. In acest caz, candidatii au nevoie de diploma de bacalaureat sau diploma de absolvire a liceului si de o vechime de cel putin patru ani in sectorul sanitar, la prosectura.

Pentru a putea participa la concurs, toti candidatii trebuie sa obtina, de la seful direct, calificativul „bine” sau „foarte bine”, in urma evaluarii performantelor profesionale individuale.

Dosarul trebuie sa contina o cerere de inscriere, o copie dupa cartea de identitate, referatul de evaluare intocmit de seful ierarhic si aprobat de conducatorul institutiei, calificativul obtinut, conform fisei de evaluare, iar in cazul infirmeirelor – certificatul de absolvire a cursurilor de infirmiere.

Examenul de promovare pe care il vor sustine asistentii medicali debutanti si infirmierele debutante va avea loc la Scoala Postliceala de Stat din Buzau, iar accesul in sala se va face prin apel nominal si verificarea actului de identitate al candidatilor, la ora 9,30. Examenul consta in sustinerea unei probe scrise pentru asistentii medicali si infirmiere, in timp ce pentru promovarea in gradul de autopsier principal este necesara sustinerea unei probe practice. Punctajul minim de promovare este de 50 de puncte din 100 posibile.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*