Reprezentare romaneasca la Summitul European al Farmacistilor de Spital

 Sarcina de a reprezenta tara noastra la lucrarile summitului ii va reveni unui farmacist din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 

gala_farmacistilor_2013_17Incepand de maine, timp de doua zile, la Bruxelles se va desfasura Summitul European al Farmacistilor de Spital, la lucrarile caruia vor fi reprezentati si farmacistii din Romania, de catre un membru imputernicit de Asociatia Nationala a Farmacistilor de Spital. Este vorba de Paul Andreianu, farmacist in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti si membru al asociatiei sus-amintite. Participarea sa la summitul care va avea loc in zilele de 14 si 15 mai vine ca o urmare fireasca a faptului ca in cursul anului trecut, Asociatia Nationala a Farmacistilor de Spital din Romania s-a afiliat asociatiei europene de profil, summitul de la Bruxelles fiind prima manifestare de anvergura europeana la care farmacistii de spital din Romania sunt invitati sa participe.

 

farmacieTema principala a summitului va fi „Stabilirea unor noi standarde in ingrijirea spitaliceasca”, iar in programul de lucru sunt incluse dezbateri referitoare la directiile viitoare de dezvoltare ale profesiei, strategiile conform carora farmacistii de spital pot sa vina mai bine in intampinarea nevoilor pacientilor, precum si la modalitatile  de a intari colaborarea cu ceilalti profesionisti in sanatate, cu care farmacistul de spital vine in contact. Adaptand subiectul principal al summitului la realitatile din Romania, farmacistul Paul Andreianu a declarat inainte de a pleca spre Bruxelles ca „in Romania, pentru imbunatatirea ingrijirii la nivel de spital, principalii pasi ar fi identificarea decalajelor fata de celelalte state al Uniunii Europene, stabilirea clara a standardelor de practica medicala si apoi asumarea termenelor realiste de reducere a decalajelor”.

 

Automedicatia poate face mai mult rau

Acesta a mai mentionat ca printre obiectivele importante ale Asociatiei Farmacistilor de Spital din Romania, organizatie pe care o va reprezenta la summit, se numara dezvoltarea farmaciei de spital prin stabilirea unor doctrine farmaceutice comune cu tarile UE, cresterea rolului si importantei farmacistului de spital, precum si implementarea specializarii de farmacist de spital in Facultatile de Farmacie.

Pentru anul in curs, principalul obiectiv al organizatiei este realizarea unui asa-numit inventar al profesiel la nivel national, pe baza unui instrument creat de Asociatia Europeana a Farmacistilor de Spital si utilizat in toate celelalte state intre anii 2005 si 2010. Se va face, totodata, o analiza a decalajelor dintre Romania si celelalte tari ale UE din acest punct de vedere.

Paul Andreianu a mai precizat ca asociatia va derula actiuni de comunicare mai vizibile pentru cresterea numarului de membri in viitorul apropiat.

 


Adaugati un comentariu


 

*