Reputatul neurolog Constantin Balaceanu Stolnici, pacient la Spitalul Fundeni

In varsta de 91 de ani, academicianul a avut probleme cu tensiunea, dar in prezent se afla in afara oricarui pericol, iar directorul unitatii medicale a anuntat ca va fi externat curand.

 

Dr. Carmen Orban

Cunoscutul academician Constantin Balaceanu Stolnici le-a dat mari emotii ieri seara apropiatilor sai, dupa ce starea sa de sanatate s-a inrautatit brusc, fiind nevoie ca acesta sa fie adus de urgenta la spitalul Fundeni din Capitala. Ingrijorarea a fost accentuata de faptul ca acesta se afla in convalescenta dupa o interventie chirurgicala la vezica biliara pe care o suferise in urma cu cateva saptamani. Operatia decursese fara probleme, iar pacientul fusese externat si pana ieri evolutia starii sale de sanatate fusese una favorabila. Duminica dupa-amiaza, Constantin Balaceanu Stolnici a inceput sa se simta rau, pe un fond de hipertensiune, fapt pentru care a fost adus de urgenta la spitalul Fundeni, unitatea medicala imde fusese operat cu cateva saptamani in urma. Aici, a fost internat la sectia de Terapie Intensiva, fiind supus unor investigatii medicale si tinut sub supraveghere pe tot timpul noptii. Medicii care l-au examinat au constatat ca pacientul era hipertensiv, iar ca urmare a tratamentului aplicat, tensiunea sa a revenit la valorile normale.

In aceasta dimineata, Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni a anuntat ca starea pacientului este buna si ca acersta va fi externat in curand. „Pacientul a fost reinternat pentru o reevaluare dupa o operatie mai veche, pe un fond de hipertensiune arteriala, starea acestuia este buna, urmand sa paraseasca spitalul in curand”, a declarat aceasta, fara a preciza, insa, ziua in care academicianul Constantin Balaceanu Stolnici va pleca acasa.

 

constantin-balaceanu-stolniciAcademicianul Constantin Balaceanu Stolnici este o figura marcanta a lumii medicale romanesti, la jumatatea acestui an urmand sa implineasca 91 de ani. Cunoscut medic neurolog, este considerat un pionier in domeniul neurociberneticii, fiind totodata si un apreciat profesor de Neuropsihologie si Anatomie a Sistemului Nervos. Membru de onoare al Academiei Romane, a terminat cursurile Facultatii de Medicina din Bucuresti in 1947, iar un an mai tarziu a obtinut titlul de doctor in medicina si chirurgie cu teza Consideratii asupra complexului cerebelo-dento-olivar.

De asemenea, Constantin Balaceanu Stolnici este presedintele Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului, membru al Adunarii Nationale si al Consiliului National al Bisericii Ortodoxe Romane si presedinte al Societatii Ateneul Roman, fiind autorul a numeroase lucrari de specialitate din domeniul neurologiei si psihologiei.

PUBLICITATE

Categorii: Actual, Medici, Stiri

Comentarii (2)

  1. Elena Manea spune:

    Sa-i dea DUMNEZEU, multa SANATATE! Cand Domnia sa ne va lasa, se va stinge (daca o pot numi asa) DINASTIA LORZILOR ROMANI!

  2. Adriana Raduta spune:

    Ii dorim multa sanatate !!!

Adaugati un comentariu


 

*