Rețeaua Regina Maria a preluat laboratoarele Genetic Center

25 iunie 2019 | 0 comentarii |

Este cea de-a 30-a achiziție cu preluare integrală, Regina Maria  fiind la acest moment furnizorul medical privat cu cea mai bună expertiză în fuziuni și achiziții.

 

Cea mai recentă achiziție a rețelei private de sănătate Regina Maria este lanțul de laboratoare Genetic Center, specializat în analize genetice, cu  centre principale în București și Cluj, cărora li se adaugă o serie de puncte de recoltare în întreaga țară. Cu această tranzacție, rețeaua Regina Maria bifează cea de-a 30-a achiziție cu preluare integrală, consolidându-și statutul de furnizor medical privat cu cea mai bună expertiză din țară, în ceea ce privește fuziunile și achizițiile. Totodată, cu această achiziție, operatorul de servicii medicale private își consolidează și expertiza pe zona de laborator.

Despre noua achiziție, finalizată zilele acestea,  Fady Chreih, managerul rețelei Regina Maria, a precizat că „Laboratoarele Genetic Center sunt recunoscute la nivel național pentru calitatea și acuratețea testelor pe care le efectuează, pentru aparatura de ultimă generație și mai ales pentru echipa de specialiști care oferă servicii medicale la standarde înalte. Ne bucurăm să oferim, în cadrul rețelei, cele mai bune servicii de laborator și să acoperim o gamă completă de investigații. Testele de laborator disponibile la Genetic Center vin în completarea celor pe care le efectuăm deja în cadrul Laboratorului Central – un reper tehnologic pe piața de profil din România, dar și prin Santomar OncoDiagnostic – specializat în anatomie patologică și citologie”.

 

Genetic Center a apărut la Cluj în anul 2009, moment la care a fost deschis aici cel de-la doilea laborator de genetică din România, la acea vreme. Șapte ani mai târziu, în 2016, laboratorul de la Cluj s-a implicat într-un proiect de cercetare pe tema infertilității masculine, prilej cu care a fost deschis un nou centru al rețelei, în București. În anul 2017, centrul Genetic Center din Cluj devenise deja primul laborator specializat din țară în ceea ce privește cifra de afaceri.

În cadrul Genetic Center se efectuează cu preponderență teste pre și post-natale, precum și teste oncologice de ultimă generație. Lanțul de laboratoare recent achiziționat de rețeaua Regina Maria  se numără printre  mai importante și performante centre de analize genetice din România, acoperind 16 specialități medicale si 100 de tipuri de analize, prin intermediul unei echipe formate din 50 de angajați, care efectuează anual circa 17.000 de teste.

 

Raluca Prodan

Directorul general al Genetic Center, Raluca Prodan a adăugat că analizele și testele deservesc o serie de specialități medicale precum cardiologie, endocrinologie, hematologie, oncologie, interne, gastroenterologie, neurologie infantilă, pediatrie, ORL, oftalmologie și obstetrică-ginecologie. Dintre acestea, cele mai accesate analize sunt cele pentru oncologie și obstetrică-ginecologie. „Datorită testelor extrem de precise și specialiștilor cu vastă experiență profesională, viitorii părinți pot afla încă de la debutul sarcinii dacă bebelușul prezintă vreun risc de sindrom Down, sindrom Edwards, sindrom Patau, sindrom Turner, surditate, fibroză chistică și alte anomalii genetice. Încă de când am deschis primul laborator, ne-am dorit și am depus toate eforturile să devenim cel mai important și performant centru de analize genetice din România. În activitatea noastră, punem mereu accent pe calitatea și acuratețea testelor, dar și pe viitorul industriei, prin formarea de specialiști la nivel național. Dorința rămâne aceeași, diferența este că acum avem alături de noi un partener puternic, alături de care putem face performanță”, a mai declarat Raluca Prodan.

Regina Maria are în prezent peste 5.500 de angajați și colaboratori, în 65 de locații proprii din țară. De asemenea, compania are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale, 7 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 4 maternități, 10 campusuri medicale, 27 de centre de imagistică, 37 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.

 


Adaugati un comentariu


 

*