Rețetă politică românească: Tocană cu ciolan

5 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Ingrediente: un popor mare, necopt, fără miez; mult ciolan; trei-patru partide de diverse culori; o roșioară bine oxigenată; o legătură mare de servicii secrete cu urechi fine; o Curte Constituţională moale şi bine frăgezită; câteva cozi de procurori; două-trei sindicate stafidite.

Condimente: apă de ploaie; praf în ochi; gargară măcinată; zeamă de baliverne; puțin șmen orlandez; tupeu vărsat; democraţie de rahat.

Mod de preparare: Se taie poporul în două părţi, una bună şi una rea. Apoi, fiecare bucată se taie în două, una bună, una rea, şi tot aşa, până se formează bucăţele mici ce pot fi mâncate dintr-o înghiţitură.

Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienţi, profesorii de studenţi, copii de părinţi, graşii de slabi. Se lasă la decantat până se ridică la suprafaţă uscăturile. Acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte, într-un recipient călduţ. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeamă de baliverne şi praf în ochi, să nu se prindă. Se acoperă cu un capac mare ca să nu răsufle şi, din când în când, se stinge cu puţină apă de ploaie.

Separat, se ia un partid roșu, care se întoarce când pe stânga, când pe dreapta, apoi se împănează pe toate părţile cu bucăţele tăiate din celelalte partide. Se presară deasupra uscăturile, se adaugă șmenul orlandez şi roșioara bine oxigenată cu ciolanul în gură şi se lasă la dospit.

Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete. Apoi, se freacă bine cu cozile de procurori, se trag în ţeapă şi se păstrează la răcoare. Din când în când, se gustă şi se reevaluează.

Se aşează partidele într-un parlament din teflon cu mânere. Cel roșu se pune cu grijă în mijloc. Pe lângă el se mai presară două-trei partide mici şi bine frăgezite. Restul de partide se presară după gust. Se dă totul prin Curtea Constituţională şi se înveleşte cu gargară măcinată. Se strânge caimacul de deasupra, cu care se ung bine roșioara şi uscăturile de deasupra, iar la final se toarnă zeamă de baliverne cu tupeul vărsat. Se aşează totul peste poporul deja bine distuit şi se dă la copt.

Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piaţă.

În caz de probleme digestive, sunaţi la 112!

 

*Această rubrică este una de umor/bancuri/pamflet. Orice asemănare cu personje reale este pur întâmplătoare.

 

 


Categorii: Lifestyle, Umor

Adaugati un comentariu


 

*